Gülen Kurabiyeler-P.D.Ç.S.E.-25


Bir etkinlik olduğunu duyunca katılmadan edemiyorum.Sevgili Hülya 'nın ev sahipliğini yaptığı P.D.Ç.S.E.-25 'in davetini alınca hemen düşündüm önce elimde neler var diye ve geçen hafta yapmış olduğum ve siteye koymaya henüz fırsat bulamadığım bu kurabiyeleri etkinlik için göndermeye karar verdim.

Aslında diyette olduğumdan hamur işlerini elimden geldiğince yapmamaya ,yapsam bile fazla yememeğe çalışıyorum.Yine internette bloglar arasında gezinip yeni tarifler keşfetmeye çalışırken, Pastacı Kız 'da gördüğüm bu tarife dayanamayarak hemen mutfağın yolunu tuttum.

Tabi orda gördüğüm tarifle yetinsem yine iyi , Tuğba ' nın yaptığı kelebek kurabiyeleri görünce onlara da heveslendim.İkisinde de aklım kalınca Pastacı Kız' daki tarifle hazırladığım hamuru ikiye bölüp,bir kısmıyla gülen kurabiyelerden, bir kısmıyla da kelebek kurabiyelerden yapmaya çalıştım.



Ama ben acele edip bir an önce pişirmeye heveslendiğimden hamuru Tuğba gibi dolapta fazla bekletmeden yapınca görünüşleri onun yaptığı kadar güzel olmadı ama tadı oldukça güzeldi.Ben bir tane yiyebildim ( diyetten dolayı ) , kalanını eşimle işyerinde yemeleri için gönderdim.

MALZEMELER
  • 125 margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın veya zencefil ( ben tarçın kullandım )
  • 2 su bardağı un
  • üzeri için bitter çikolata

YAPILIŞI

1 .Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. ( Ben hem gülen kurabiyelerden hem de kelebek kurabiyelerden yapacağım için,hazırladığım hamuru ikiye böldüm.Bir parçayı gülen kurabiyeler için ayırdım,diğer parçayı tekrar ikiye bölerek 2 yemek kaşığı kakako ilave ederek tekrar yoğurdum. )



2 . Hamuru 15 dk. buzdolabında dinlendirdikten sonra unlanmış tezgahta merdane ile açıp yuvarlak kalıplarla şekiller çıkarın.( Ben yuvarlak kalıbım olmadığından hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp elimde yuvarlayıp bastırarak yaptım.Kelebek şekillerin yapılışını Tuğba sitesinde çok güzel anlatmış zaten oradan bakabilirsiniz.)


3 . Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun,önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirin.


4 . Kurabiyeleri fırından çıkarıp biraz soğumalarını bekledikten sonra,benmari usulu erittiğiniz bitter çikolata ile göz ve ağız yapın. ( Ben kurabiyelerin bazılarının tamamının üzerine eritmiş olduğum çikolatadan döküp daha sonra dövülmüş ceviz serptim.)

Yorumlar

ellerine sağlık canım..sevgiler
Adsız dedi ki…
kurabiyeler harika:)) akşam çaylarını eğlenceli hale getirmenin en güzel yolu bunları afiyetle yemek olsa gerek:))
ellerine sağlık
Hobi Sepeti dedi ki…
Fatoş ;değerli yorumun için teşekkür ederim.
Sevgiler.

Derya;teşekkürler,kurabiyeler bence de harika,çayın yanına da çok yakışıyor.
Sevgiler.
sadiye dedi ki…
senin kurabiyelerin benim tabağıma girince bakalım böyle gülebileceklermi ne hoş olmuşlar bide gülüyorlar ellerine sağlık
Hobi Sepeti dedi ki…
Sadiye;eminin kurabiyeler senin hünerli ellerinden çıkınca daha da güleceklerdir.
Sevgiler.
HÜLYA dedi ki…
Tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık canım .. Etkinlik 15 gün sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum…Kabul buyur olurmu…. Sevgiyle kal…

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html
Hobi Sepeti dedi ki…
Hülyacım senin de ellerine sağlık,kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar