7 Mart 2012 Çarşamba

Hamur Kızartması



Biz çocukken annem yazları pikniğe giderken yapardı bunlardan,damağımda o günlerin hatırasıyla beraber kalan lezzetlerden...

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • tuz
  • 1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
  • maydanoz
  • peynir
  • alabildiği kadar un
YAPILIŞI
1.Hamur malzemelerini bir kaba ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

2. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra elinizde küçük parçalar kopararak istediğiniz biçimde şekillendirin ve tavada kızartın.









6 Mart 2012 Salı

Kaymaklı Kabak Tatlısı




Bu aralar yeni favorilerimden bu tatlı,bir ara canımın sürekli isteyip de tabiri caizse dadandığım tatlar vardır benim ,işte bu da onlardan .
MALZEMELER
  • 3 dilim kabak
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • kaymak
  • ceviz
YAPILIŞI
1.Kabak dilimlerini istediğiniz boyutlarda kesin.

2. Şeker ve suyu bir tencereye alıp,şerbet yapın.

3.Kaynayan şerbetin içine kabakları atın.Yarım saat kadar pişirin.
4.Kabakları şerbeti ile birlikte bir tepsiye veya borcama alıp 200-240 dereceli fırında yarım saat kadar şerbetini çektirin.


5.Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre kaymak ve cevizle süsleyip servis yapın.

4 Mart 2012 Pazar

Domatesli Biber Kavurma



Bilgisayarımı karıştırırken bulduğum eskiden kalma ,pratik ama ağız sulandıran lezzetlerden...
MALZEMELER
  • Sivri biber
  • Domates
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Sarmısak
YAPILIŞI
1.Biberleri yıkayıp ikiye kesin.Teflon tavaya bir miktar yağ koyun ( kendi yağı ile yenileceğinden fazla yağ koymayın)biberleri kavurun.




2.Biberler kavrulduğunda küp kesilmiş domatesleri ekleyin. Sarmısak ve tuzunu ekleyin.Biraz domateslerle çevirin ve servis yapın.(arzuya göre soğuk da yenilebilir)


3 Mart 2012 Cumartesi

Rulo Kurabiye

Kayınvalidemden aldığım bu tarif hem çok bereketli,hem çok lezzetli ve uzun süre tazeliğini koruyan bir kurabiye,herkese tavsiye ederim.


MALZEMELER

Hamuru için;
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin (eritilmiş)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un
İçi için;
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta (akı içine sarısı kurabiyelerin üzerine)
YAPILIŞI
1.Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

2.İç harcı için ,çekilmiş ceviz veya fındık içi,şeker ve yumurta akını karıştırın.

3.Hamuru üçe bölün,herbirini yarım santim kalınlığında açın.
HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ