Ev Mantısı
Şu ekranlarda boy gösteren yemekteyiz programı başladığından beri ( tabi hamileliğin de etkisiyle ) canım sürekli değişik yemekler istiyor. Programın hamilelerin izlemesi için sakıncalı olduğu konusunda uyarmaları gerekiyor bence.Yoksa bizim her gördüğümüzü canımız isterse yandık doğrusu. Artık oğlum mu sebepleniyor yoksa ben mi onun sayesinde sebepleniyorum bilmiyorum ama bir şekilde üşenmeden kendimi mutfakta buluveriyorum.
Bu işin en korkutucu yani fazla kilolar elbette ki ama yine de elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum.
2008 'in bu son gününü yaşarken ( her ne kadar bizim için sevgili babaneciğimi kaybettiğimiz için buruk geçecek olsa da ) herkese mutlu ,sağlıklı , huzurlu sevdiklerinizle hep bir arada geçirebileceğiniz güzel bir yıl diliyorum.
MALZEMELER
( İki Kişilik )
- 100 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Çeyrek su bardağı ılık su
- tuz,karabiber
- 1 kase yoğurt
- 1 adet sarmısak
- tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yağ ( sıvı yağ veya tereyağı olabilir )
- 1 su bardağı un , tuz, 1 yumurta ve çeyrek su bardağı ılık suyu yavaş yavaş karıştırın. Cıvık bir hamur elde edeceksiniz.
- Tüm malzemeler iyice birbirine karıştığında teker teker 3 tepeleme yemek kaşığı unu ilava edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3. Hamurunuzun üzerini bir bezle kapatıp iç malzemenizi hazırlayana kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
5. Dinlendirdiğiniz hamuru biraz un serperek iyice açın.
6. Açtığınız hamuru bıçakla karelere bölün.
7. Her bir karenin içine hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan ufak parçalar koyun ve üçgen kapatın.
8. Mantılarınızı unlanmış tepsiye dizin. Bu arada bir tencerede su kaynatın.
9. Kaynayan suya önce tuzu daha sonra mantılarınızı ekleyip iyice haşlayın.
6. Açtığınız hamuru bıçakla karelere bölün.
7. Her bir karenin içine hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan ufak parçalar koyun ve üçgen kapatın.
8. Mantılarınızı unlanmış tepsiye dizin. Bu arada bir tencerede su kaynatın.
9. Kaynayan suya önce tuzu daha sonra mantılarınızı ekleyip iyice haşlayın.
Yorumlar
yeni yılda ailen ve tüm sevdiklerinle mutlu günler dilerim.
sevgiler
Mantı da harika görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler.
SEVGİLER