24 Aralık 2009 Perşembe

Tavuk Madlen





Dokuz aylık olan ve uyumayı benim aksime pek sevmeyen tatlı oğlumdan fırsat buldukça mutfağa girmeye çalışıyorum.Ama bu mutfağa girişler genelde pratik şeyler yapmak için oluyor ve çoğu zaman da fotoğraflamaya fırsatım olmuyor.

Daha detaylı yemekleri ise ya annemlerdeyken ya da annem bize geldiğinde yapabiliyorum ancak.Yani anlayacağınız bu aralar tam zamanlı annelikten başka birşey yapamıyorum.

Yine de bloğuma duyduğum özlemi zaman zaman tarifler göndermeye çalışarak gidermek istiyorum.

MALZEMELER

  • 6 adet Tavuk Göğsü Kemiksiz
  • 1 paket veya kutu mantar
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1-2 adet domates
  • maydanoz
  • kaşar peyniri rendesi
  • yağ
  • tuz
  • karabiber


YAPILIŞI

1. Tavuk göğüslerini yıkayın. ( Eğer yeteri kadar ince ve geniş hazırlatmadıysanız evde bu şekilde hazırlayın.)

2. Tavaya biraz yağ koyun.
3.Mantarı bu yağda biraz kavurun.



4. Biberi ve domatesi de ekleyin,tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra en son kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.


5. Tavuk göğüslerinin içine kaşar peyniri rendesi ve hazırladığınız harçtan koyup sarın ve kürdanla tutturun.




6. Hazırladığınız tavukları kızgın yağda iki tarafı iyice kızarana kadar pişirin ve servis yapın.



HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ