Rulo Kurabiye
Kayınvalidemden aldığım bu tarif hem çok bereketli,hem çok lezzetli ve uzun süre tazeliğini koruyan bir kurabiye,herkese tavsiye ederim.
MALZEMELER
Hamuru için;
1.Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
MALZEMELER
Hamuru için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin (eritilmiş)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta (akı içine sarısı kurabiyelerin üzerine)
1.Hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
2.İç harcı için ,çekilmiş ceviz veya fındık içi,şeker ve yumurta akını karıştırın.
3.Hamuru üçe bölün,herbirini yarım santim kalınlığında açın.
4. Hamurun içerisine yaptığınız harcı her tarafına bolca ve eşit olacak şekilde yayın ve hamuru rulo yapın.
Yorumlar
Sevgiler.