İnternette gezinirken tesadüfen P.D.Ç.S.E.-24etkinliğinden haberdar olunca ,daha önce yayınladığım fakat inanılmaz lezzetli ağızda dağılan Çatlak Kurabiye tarifini
Keyifli Mutfağım için göndermek istedim.
MALZEMELER- 250 gr. margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4,5 su bardağı un
- 2-3 tatlı kaşığı haşhaş
YAPILIŞI
Bir kapta margarini eritin.Biraz soğumasını bekleyin.Yarım çay bardağı sıvı yağ ile karıştırın. 4,5 su bardağı unu,1 su bardağı pudra şekerini,2-3 tatlı kaşığı haşhaşı ve margarin-sıvı yağ karışımını bir kaba koyup ,tüm malzemeler iyice birbirine geçene kadar yoğurun.(Hamuru bir bütün haline getirmekte zorlanırsanız elinize biraz sıvı yağ dökerek yoğurabilirsiniz.) Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Kopardığınız parçaları avucunuzun içinde yuvarlatın,ortasına parmağınızla bastırarar ufak bir çukur oluşturun. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış ( kurabiyelerinizi şekillendirmeye başlamadan önce fırını ısıtmaya başlayabilirsiniz ) 130 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dk. kurabiyeler kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırını kapattıktan sonra kurabiyeleri 5-10 dk. sıcak fırında dinlendirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.Soğuyunca çukur olan kısımlara istediğiniz bir marmelatı doldururarak servis yapın.
Yorumlar
TARİFİN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLERİMLE
Selamlar,sevgiler.
Sevgiler.