Kıymalı Pide
Kıymalı pidenin hamurunun yapılışı daha önce tarifini verdiğim Ispanaklı Pide ile aynı,yalnızca iç malzemesi farklı.
İç Harcı için;
MALZEMELER
- 250 gr. kıyma
- 2 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz,karabiber.
YAPILIŞI
- Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı koyun.
- Küp doğramış olduğunuz soğanları ilave edip sararana kadar kavurun.
- Kıymayı küçük parçalar halinde ilave edip soğanla birlikte kavurmaya devam edin.
- Biberleri halka halka doğrayıp soğan ve kıymaya ekleyin.
- Son olarak küp doğranmış domatesleri,tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dk. karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Hazırlamış olduğunuz iç harcı biraz soğuduktan sonra mayalı hamurunuzun içine yerleştirerek tepsiye dizin.200 derece fırında 30-40 dk. kadar pişirin.
Yorumlar