27 Kasım 2008 Perşembe

Patatesli Yumurta




Belki de hepimizin evlerinde sık sık yaptığı çay saatlerinde veya sabah kahvaltılarında sunulabilen patatesli yumurtanın kendime özgü tarifini vermek istiyorum.Patatesli yumurta özellikle kalabalık kahvaltı sofralarında benim favorilerimden.Adeta bir börek gibi olan bu yumurtanın tarifini Adapazarı'ndaki kuzenimden edindim,kendisi de çok güzel yapar ve misafirlerinin de bu lezzete bayıldığını söyler hep.


MALZEMELER
  • 6-7 adet orta boy patates
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz,karabiber.


YAPILIŞI
  1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. ( Yemek soğanı doğrar gibi )


2 . Tavaya yağınızı ve patatesleri ekleyin, yavaş yavaş karıştırarak patatesleri pişinceye kadar kavurun.




3 . Yumurtaları bir kapta tuz ilave ederek çırpın.Pişmiş olan patateslerin üzerine çırpmış olduğunuz yumurtayı gezdirerek her yerine gelecek şekilde dökün.

4 . Alt tarafı pişince bir kapak yardımıyla diğer tarafını çevirin.İki tarafı da piştiğinde servis tabağına alıp,pizza dilimleri gibi keserek , (dilerseniz üzerine karabiber serpebilirsiniz) servis yapın.

6 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Çok güzel bir görüntü. Ellerine sağlık. Ben yıllar önce bir kez denemiştim ama pek güzel olmamıştı. İlk fırsatta senin tarifinle bir daha deneyeceğim. Sevgiler, kendine iyi bak.

TAZE NANE dedi ki...

Bende hep yaparım.
Kahvaltılarda çok seviyorum.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

iremlemekanlar dedi ki...

ellerinize saglık nefis ve çok pratik olmuş paylaşımınız için teşekkürler sevgilerlee

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler,mutlu haftalar öpüyorum:)))

Huriye dedi ki...

Bende çok yaparim,çok lezzetli oluyor,ellerine saglik arkadasim,afiyetler olsun..

Adsız dedi ki...

gayet lezzetli duruyor bunun içine birde kaşar peyniri deneyebiliriz oda farklı bir tat oluşturur eminim ellerinize sağlık

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ