Fırında Lüfer



Balık sezonu açıldığından beri şöyle adamakıllı bir balık ziyafeti yapamamıştık.Halamın davetiyle ailece bir araya geldik,tatlı oğlumdan kalan kısa zamanlarda balığın yapımını fotoğraflamaya çalıştım.

Ne yazık ki fırından çıktığında ben oğlumu uyutmaya çalıştığım için pişmiş hallerini sizlerle paylaşamıyorum.





halamın mutfağından ; saksıda acı biberler

MALZEMELER

  • Lüfer (Kişi sayısına göre istediğiniz adette )
  • 1-2 adet domates
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 1-2 adet limon (kabuğu soyulmuş)
  • tuz
  • karabiber
  • sıvı yağ



YAPILIŞI

  1. Balıkları iyice yıkayıp tuzlayın.
  2. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.


3. Soğanı halka halka doğrayın.

4. Balıkların arasına ve üzerine soğanları yerleştirin.





5. Halka şeklinde doğradığınız domatesleri ve limonları da balıkların üzerine yerleştirin.



6. Tuz ve karabiber serpin.

7. Üzerine biraz yağ gezdirip fırına verin. ( Halam tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatarak fırınladı )


Yorumlar

Betül KAVAL dedi ki…
canım nefis gözüküyor. bende yaparım bunu. ellerine sağlık ..

bebişe öpücükler..
Tuğba dedi ki…
Lüfer hiç pişirmedim,hatta hiç yemedim galiba.Ama resimlere baktıktan sonra yapmaya karar verdim.Ellerine sağlık,ben de beklerim,sevgiler..

Popüler Yayınlar