16 Şubat 2009 Pazartesi

Ödül İçin Çok Çok Teşekkürler !


Beni en sevilen blog ödülüne layık gören sevgili arkadaşın Birsel 'e çok çok teşekkür ediyorum, gerçekten bu değerli ödülden dolayı çok mutlu oldum.
Bu ödülün bazı kuralları var.Bunlar ;
  1. Sana ödül veren arkadaşının linkini vermek ,
  2. Ödül verdiğin 7 arkadaşın linkini vermek ,
  3. Bu arkadaşlarını haberdar etmek
Blog yazmaya başlamak gerçekten çok kolay fakat bunu istikrarlı bir biçimde sürdürebilmek epey zor ve gerçekten emek isteyen bir iş.Bloglarını severek takip ettiğim tüm arkadaşlarımı emeklerinden dolayı tebrik ediyorum ve bu ödülü listedeki arkadaşlarıma gönderiyorum ve kabul etmelerini bekliyorum.
En Sevilen Blog Ödülü' nü gönderdiğim arkadaşlarım ;

13 Şubat 2009 Cuma

Ispanaklı Açma Börek





Dün canım ıspanaklı börek isteyince hemen kolları sıvayıp mutfağa girdim.Tabi yufkayla yapılandan değil kendime eziyet olsun diye açma olanından istedi canım.

Önce temizlik üstüne de börek açınca akşam pestilim çıkmış bir haldeydim.Ama güzel oldu doğrusu afiyetle yedim,hatta börek fırından çıkınca hemen yediğimiz için tepside pişmiş halini çekmeyi unuttuğumdan bir dilimin resmini çekebildim.

Hamurda ölçü kullanmadığım için onun tarifini göz kararı olarak vereceğim.

MALZEMELER

  • Un
  • tuz
  • Ilık su
  • 1 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 500 gr. ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • karabiber
  • sıvı yağ
YAPILIŞI
  1. İç malzemesi için 1 adet soğanı doğrayın.
  2. Bir tavaya yağı koyun,soğanları kavurun.
  3. Yıkadığınız ve doğradığınız ıspanakları da ekleyip biraz kavurduktan sonra soğumaya bırakın.



4. İç harcınız soğurken hamurunuzu hazırlayın.Bir kaba göz kararı un,tuz ,1 yumurta ve ılık su ekleyip yoğurun.Önce cıvık bir hamur elde edin.Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamuru uygun kıvama getirin.

5. Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirin.Daha sonra kullanacağınız tepsiye göre bezelere ayırın.




6. Ayırdığınız bezeleri unlayarak açın.


7. İlk parçayı biraz büyük açıp yağlanmış tepsinizin altına kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin.


8. Bir kase yoğurt ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışımı her bir kata sürün.Ve iç malzemenizden koyun.
9. En üstü de açtığınız yufka ile kapatıp en alta serdiğiniz yufkayı yanlardan üzerine kapatın.Ve yoğurtlu karışımdan sürün,bıçakla dilimleyin.




10. 200 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

11 Şubat 2009 Çarşamba

Ben de Mimlendim!


Sevgili arkadaşım Birsel tarafından mimlenenler arasına katıldım.Birsel'e çok çok teşekkür ediyorum ve kendisini cevaplıyorum.Gerçekten de en yakınımdaki elime geçen ilk kitabı aldım,kitabı eski işyerimde doğumgünümde hediye etmişlerdi severek okuduğum çok sürükleyici ve hoş bir kitap herkese önerebilirim.
Oyunun kuralları ;
1. Yakınınızda bulunan ilk kitabı elinize alın,
2. 161. sayfayı açın,
3. 5. cümleyi bulun,
4. Blog sayfanıza yazın.
5. En güzel cümle veya en güzel kitabı seçmeyin! sadece en yakınınızda bulunan ilk kitabı alın.
Benim cevabım ;
Kitap Adı : Sahtekar
Yazarı : Jeffrey Archer
161. Sayfa 5. Cümle : "Mezbahada bu konuda onunla rekabet edecek adam yoktu. "
Ben de ;
http://karadenizsofrasi.blogspot.com/ mimliyorum. Arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum.

7 Şubat 2009 Cumartesi

Bonibonlu Pasta




Sevgili Dostlar ;

Uzun zamandır bloğumu güncelleyemedim.Merak edip yorum bırakan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Bir kaç hafta önce eşimin işi dolayısıyla Sakarya ' ya taşındık.Ev taşıma ve yerleştirme telaşlarımız dolayısıyla da bloğa vakit ayıramadım elbette.Sonunda internetimin de bağlanmasıyla bilgisayarıma kavuştum.

Eşimin doğumgünü için yaptığım pastanın tarifini vermek de ancak bugüne nasip oldu.Bugün aslında babamın doğumgünü,onun için hazırladığım pastanın keki şu anda fırında pişiyor,akşam ona sürpriz olacak.

Şimdiden babamın yeni yaşını kutluyorum , Allah onu başımızdan eksik etmesin.Nice güzel yaşlara hep birlikte erişmeyi nasip etsin.


MALZEMELER

Kek İçin ;
  • 4 yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 4 fincan un
  • 2 fincan yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema ve krem şanti ;
  • 1 paket supangle
  • 750 ml. süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için ;
  • 2 kutu bonibon
  • 1 küçük kase çikolatalı draje
  • 5-6 adet eti puf
YAPILIŞI

1. 4 yumurtanın aklarını ayırın.Mikserle krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.

2. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle iyice çırpıp buzdolabında bekletin.
3. 4 yumurtanın sarısını ,4 fincan şekeri ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu mikserle 7-8 dakika kadar ( şekerler eriyene kadar ) çırpın.


4. 2 fincan yoğurtu ekleyip karıştırın.
5. 4 fincan unu eleyerek ekleyin,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip karıştırın.
6. 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve en son daha önceden çırptığınız yumurta aklarını da ekleyin.
7. Fırın kabınızı iyice yağlayıp unladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.



8. Fırından çıkan kekinizi ortada ikiye bölün.






9. Arasına 750 ml. süt ve 1 paket supangle ile hazırladığınız kremayı ve çikolatalı drajeleri yerleştirerek kestiğiniz kekle üzerini kapatın.



10. Kekin üst kısmını krem şantiyle kaplayın. Bonibon ve eti puflarla süsleyerek servis yapın.



HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ