15 Eylül 2010 Çarşamba

Tavuklu Kolay Kebap


Bu aralar tavuklu lezzetlere neredeyse takmış durumdayım.Evde kalan bayat ekmeklerle benim gibi nasıl başa çıkacağını şaşıranlar için birebir bir tarif.Hem bayat ekmekleri değerlendirip hem de kebap tadında bir lezzetle damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.


MALZEMELER
  • 2 adet kemiksiz göğüs ( sote olarak doğranmış )
  • yarım ramazan pidesi veya yarım ekmek ( küp şeklinde doğranmış )
  • 1 küçük kase yoğurt
  • 2-3 adet domates
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • varsa 1 su bardağı tavuk suyu veya 1 adet tavul bulyon
  • ayçiçek yağı
  • kekik ,karabiber,tuz.
  • isteğe göre üzerine eritmek için tereyağı



YAPILIŞI

  1. Domatesleri rendeleyin,bir tencereye koyup ocakta pişirin,içine salçayı,ayçiçek yağını,tavuk suyunu veya bulyonu en son pişmeye yakın tuzunu,kekiğini ve karabiberini ekleyin.
  2. Sote doğranmış tavukları az yağ koyduğunuz bir tavada iyice kızarana kadar kavurun.Tuzunu karabiberini ekleyin.
  3. Pideleri veya ekmekleri ( daha ziyade bayat ekmekleri değerlendirmek amacıyla yaptığım bir yemek olduğundan bayat ekmek kullanilabilir ) bir tavada biraz yağ ile hafif kavurun.
  4. Kavurduğunuz ekmekleri servis tabağınızın en altına yerleştirin.
  5. Hazırladığınız sosun bir kısmını ekmeklerin üzerine gezdirin.
  6. Üzerine tavukları yayın.
  7. Sosun kalanını da tavukların üzerine dökün.
  8. Servis tabağının kenarlarına yoğurt koyup süsleyerek servis yapın. ( Arzuya göre üzerine tereyağı eritip dökebilirsiniz. )

2 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok hoş bir fikir, değerlendirmeye çalışacağım. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
Sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..çok lezzetli görünüyor:))

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ