Hamsi Buğulama ve Hercai Menekşelerim
Yeni evimizin cam önünde Çorlu'nun soğuğuna inat yetiştirdiğim ve her baktığımda yüzümü güldüren hercai menekşelerimi paylaşmak istedim sizlerle,bu soğuk kış günlerinde pencerelerinin önünü şenlendirmek isteyenlere tavsiye ederim.
- Yarım kilo hamsi
- 1 büyük soğan
- maydanoz
- tuz
- sıvıyağ
- 1 adet limon ( kabukları soyulmuş )
YAPILIŞI
1. Hamsileri ayıklayıp yıkayın. ( Kılçıklarını da ayıklarsanız yemesi daha rahat oluyor ,ben bu kez ayıklamadığıma pişman oldum.)
2. Soğanları halka şeklinde doğrayın,tencerenin dibine biraz yağ gezdirin ,soğanların bir kısmını dizin.
3. Soğanların üzerine yıkayıp tuzladığınız balıkları dizin.
4. Üzerine kalan soğanları da dizin.
3. Soğanların üzerine yıkayıp tuzladığınız balıkları dizin.
4. Üzerine kalan soğanları da dizin.
Yorumlar
yildizmutfagi.com