1 Nisan 2008 Salı

Ispanaklı Pide


Mayalı hamurdan pideler ,poğaçalar,lokumlar,börekler yapmak benim de en büyük zevklerimden aslında.Ama bu harika pideleri ben değil teyzem yaptı.İnanılmaz iştah açıcı görünüyorlar.
Teyzemin tarifini bilmiyorum ama denemek isterseniz kendi tarifimi verebilirim.
MALZEMELER
Hamur için;
  • 1 kg. un
  • 1 çorba kaşığı toz maya
  • su
  • 2 çay kaşığı tuz
İç Harcı için;
  • Yarım kg. ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • karabiber

YAPILIŞI

  1. Maya 1 su bardağı ılık suda eritin.İçine bir çay kaşığı toz şeker ekleyin.5 dk kadar üzerini kapatıp bekletin.
  2. Unun yarısını ve tuzu hamuru yoğuracağınız kaba koyun.llık suyu yavaş yavaş ekleyin.Bir yandan da elinizle yoğurun.Hamur cıvık olana kadar suyu ekleyin.Daha sonra yavaş yavaş kalan unu ekleyerek yoğurun.
  3. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra hamurun bulunduğu kabı bir sofra beziyle iyice sararak sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.
  4. Soğanları küp şeklinde doğrayın.Bir tavaya yağı koyun.Soğanları ekleyin.Pembeleşene kadar kavurun.
  5. Yıkayıp doğradığınız ıspanakları tavaya ekleyin.Ispanaklar sinene kadar kavurun.Tuzunu karabiberini ekleyin.
  6. Dinlenmiş hamurunuzu ikiye bölün.Yarısını yağlanmış tepsiye alın.Elinizde yuvarlak olacak şekilde açtırın.
  7. Ortasına harcınızın yarısını koyun.Hamurun iki tarafını ortaya doğru kapatın.Üzerine biraz yağ sürün.( Üzerinin kıtır kıtır olmasını ve kızarmasını isterseniz yoğurtla yağı karıştırıp sürebilirsiniz.)
  8. Diğer yarısı için de aynı işlemi uygulayın.( Pişirmeden önce yarım saat sıcak bir yerde tepside bekletirseniz pideleriniz daha yumuşak olur.)
  9. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ