Zeytinyağlı Taze Fasülye
Taze fasülye pişirdiğimde hep annemin pişirdiği taze fasülyenin lezzetine ulaşmaya çalışırım.Bazen aynı tadı tutturduğum oluyor ama genelde herşeyi aynı yapmama rağmen birşey eksik gibi geliyor.
Annem yemeklerinin lezzetli olmasının sırrının sevgisini katmak olduğunu söyler hep.Benim fasülyemin tek eksik yanı annemin sevgisi sanıyorum.
Bu tarifi Lama Mutfakta Annemin Yemekleri etkinliği için gönderiyorum.
MALZEMELER
- Yarım kilo taze fasülye
- 4 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı şeker
- tuz
YAPILIŞI
- Fasülyeleri yıkayıp,doğrayın.
- 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun.
- Küp şeklinde doğradığınız domatesleri soğanların üzerine ekleyin.
- En üste hazırlamış olduğunuz taze fasülyeleri ekledikten sonra,tuzunu,şekerini ve yağını dökün.
- Düdüklü tencerede hiç su koymadan kendi suyuyla 15 dk. pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar
bebek geliyomu bebe hırkası falan koymuşsun Fazla uzatmayında efe ile arkadaş olurlar
sevgilerimle
seygiler
Ziyaretin ve değerli yorumun için teşekkürler.
Sevgiler.