Soslu Makarnalar
Özellikle öğle yemeklerinde yaptığım tek kişilik lezzetlerimden olan soslu makarnaları bir araya getirip sizlere sunmak istedim.Makarnamın içine o gün canım ne isterse ekliyorum aslında ve farkettim ki bir sürü değişik sosla makarna yapmışım , siz de kendi damak tadınıza göre istediğiniz lezzetleri bir araya getirerek ağzınıza layık soslar yapabilirsiniz.
Not:Tüm tarifler tek kişiliktir.
SOYA KIYMALI PENNETTE LİZCE
MALZEMELER
2 . Soğanı kıyın,tavaya yağ ekleyip soğanları çevirin.
3 . Soya kıymasını süzgeçle süzün , soğanlarla beraber tavada kavurun.
4 . Küp doğradığınız domatesi ve iri doğranmış biberi ekleyerek karıştırın.Haşlamış olduğunuz makarnaları da sosa ilave ederek karıştırdıktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
MALZEMELER
MALZEMELER
MALZEMELER
Not:Tüm tarifler tek kişiliktir.
SOYA KIYMALI PENNETTE LİZCE
MALZEMELER
- 1 adet domates
- 1 adet biber
- 2-3 yemek kaşığı soya kıyması
- 1 adet soğan
- bir tutam maydanoz
- peynir
- tuz
YAPILIŞI
1 . 2-3 yemek kaşığı soya kıymasını bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kıymalar şişene kadar 15-20 dk. kadar bekletin.
2 . Soğanı kıyın,tavaya yağ ekleyip soğanları çevirin.
3 . Soya kıymasını süzgeçle süzün , soğanlarla beraber tavada kavurun.
4 . Küp doğradığınız domatesi ve iri doğranmış biberi ekleyerek karıştırın.Haşlamış olduğunuz makarnaları da sosa ilave ederek karıştırdıktan sonra servis yapın.
SALAMLI PEYNİRLİ PENNETTE LİZCE
MALZEMELER
- 2-3 dilim salam
- 1 küçük kase peynir ( küp doğranmış )
- bir tutam maydanoz
- tuz
YAPILIŞI
- Makarnanızı az suyla haşlayarak suyunu çektirin. ( Ben makarna suyuna haşlarken az miktarda sıvı yağ koyuyorum ve suyunu çektiriyorum, makarnayı bir daha yağlamıyorum,daha hafif oluyor. )
- Salamları küp doğrayın.
- Haşlamış olduğunuz makarnanıza salamları peyniri ve maydanozu ekleyerek karıştırdıktan sonra servis yapın.
PEYNİRLİ KEKİKLİ PENNETE LİZCE
MALZEMELER
- 1 yumurta
- kekik
- peynir
- tuz.
YAPILIŞI
- Makarnayı suyunu çektirerek haşlayın.
- Haşladığınız makarnaya 1 yumurtanın sarısınıekleyip hızlıca karıştırarak pişmesini sağlayın.
- Peynirleri kekiği ve tuzunu katıp karıştırdıktan sonra servis yapın.
DOMATESLİ MAYDANOZLU GNOCCHETTI
MALZEMELER
- 1 adet domates ( küp doğranmış )
- 2-3 dilim salam ( küp doğranmış )
- peynir ( küp doğranmış )
- 1 tutam maydanoz
- tuz.
YAPILIŞI
- Haşlayıp suyunu çektirdiğiniz makarnaya küp doğranmış tüm malzemelerinizi ekleyerek karıştırın.
- Daha sonra servis yapın.
BEZELYELİ ARPACIK SOĞANLI
MALZEMELER
- 3-4 arpacık soğan
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet patates
- tuz
YAPILIŞI
- Arpacık soğanı ayıklayıp bir tavada bütün bütün kavurun.
- Patatesi küçük küp doğrayın,soğanlarla kavurmaya devam edin.
- Bezelyeyi ve tuzu ekleyin.
- Haşlamış olduğunuz makarnalarla karıştırdıktan sonra servis yapın.
DOMATESLİ KEKİKLİ
- 1 adet domates
- 1 diş sarmısak
- kekik
- tuz
YAPILIŞI
- Domatesi küp doğrayın.Bir tavada kavurun.
- Küçük kıydığınız sarımsağı, kekiği ve tuzu ekleyin.
- Haşlamış olduğunuz makarnanın üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapın.
Yorumlar
Sevgiler.
Sevgiler,
Evren
Sevgiler.
birdilimdüş; canım saolasın,ben çocukluğumdan beri makarnayı tek başına yiyemem,annem de genelde sade yapardı,makarna çok da sevimli gelmezdi bana bu yüzden.Ama şimdi kendi mutfağımda makarna asla sossuz pişmiyor ve bence çok lezzetli oluyor.
Sevgiler.