Su Böreği
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 100 gr. tereyağı
- 1 tencere sıcak su
- 1 kap dolusu soğuk su
- alabildiği kadar un.
- peynir
- maydanoz
- tuz
YAPILIŞI
1 . 4 yumurta ile 1 çay bardağı sütü iyice çırpın.Üzerine orta kıvamda bir hamur oluncaya kadar un ve tuz ekleyerek yoğurun.
2 . Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 8 bezeye ayırın.Her bir bezeyi altına un serperek oklava ile yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın.
3 . Açtığınız bezeleri yapışmaması için aralarına gazete kağıdı koyarak üstüste dizin.
4 . Bir tencerede suyu kaynatın,kaynayınca tuzunu ekleyin.Bir kapta da soğuk suyu hazır edin.Açmış olduğunuz hamurunuzu önce sıcak tuzlu suya batırın,delikli süzgeçle oradan alıp soğuk suya daldırın.Elinizle yapışmaması için açtırarak yıkayın biraz süzüp alın.
5 . Sudan geçirdiğiniz hamurunuzu bir tavaya veya tepsiye alın,büzdürerek yerleştirin.Üzerine önceden erittiğiniz tereyağını sürün.
6 . Bu işlemi dört kat hamurla tekrarladıktan sonra araya peynirve maydanozla hazırladığınız içinizi ekleyin.
7 . İç harcın üzerine tekrar dört kat hamurla aynı işlemleri yapın.En üstünü hamurla kapatın.Tereyağını üzerine sürün.
8 . Ocakta iki tarafı iyice kızarana kadar altüst ederek pişirin. ( Kavınvalidem malzemeyi tavaya yerleştirerek tavada pişirdi,ama istenirse tepsiye yerleştirerek fırında da pişirilebileceğini söyledi. )
Yorumlar
AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0
Su böreğini ben de daha önce hiç denememiştim.Dün bu tarifi siteye yazarken birden bir cesaret geldi,kalktım su böreği açtım.O kadar da korkulacak birşey yokmuş,ilk sefere göre epey iyi oldu ama ben kavınvelidemin yaptığını yayınlamayı tercih ettim.
Sevgiler.
sevgiler..
EMEGİNE SAGLIK
HAYIRLI CUMALAR VE ŞİMDİDEN İYİ TATİLLER ARKADAŞIM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
Sevgiler.
Karadeniz Sofrası; Su Böreğini yapmayı gözümde büyütüyordum ben de becerebilirmiyim acaba diye.Ama önemli olan niyetmiş valla.Aklına koyduktan sonra insanın yapamayacağı iş yok bence.Ünye'ye gittim geldim,gezdik gördük,pideleri yedik.Çok güzeldi.
Sevgiler.
Fatoşcum; teşekkür ederim.
Sevgiler.
yok az dolaşayım sayfada.
gerçekten su böreğini niye bu kadar gözümüzde büyütüyoruz ki.iyi kötü eğri büğrüde olsa açarım yufkasını..gerisi zaten kolay.
teyzecimin ellerine sağlık amanın pek leziz görünüyo..birde tereyağlı sarı sarı..size afiyet olmuştur yaramıştır..
iyi geceler sevgiler olsun.
Sevgiler.
1:tepsi yağlanacak mı?
2:en üstteki hamur da haşlanacak mı?
şimdiden teşekkürler.
Sorulara gelince ;
Tepsinin en altına da erittiğiniz yağdan koyabilirsiniz ve en üstteki hamur da dahil tüm hamurlar haşlanacak.
Sevgiler.