Kabak Çorbası
Daha önce hiç kabak çorbası yapmayı denememiştim.Babaannemin bir arkadaşı olan Sümer teyzeden duymuştum içerisine süt koyarak kabak çorbası yaptığını.Aklıma geldi kabak çorbası yapmak,sağlıklı bir sebze çorbası diye düşündüm.
İnternette aramaya başladım kabak çorbası tariflerini , netten bulduğum tarifleri harmanlayıp kendi fikrimi de işin içine katarak güzel bir kabak çorbası yapmaya çalıştım.
MALZEMELER
- 2 adet kabak
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı mısırözü yağı
- 1.5 su bardağı süt ( soğuk )
- 3 su bardağ su ( soğuk )
- dereotu
- tuz
YAPILIŞI
1 . Kabakların dışlarını soyup rendeleyin.
2 . Tencereye yarım çay bardağı mısırözü yağını ve 1 yemek kaşığı unu ekleyerek , unu iyice kavurun.
3 . Un kavrulduğunda ocağın altını kapatıp yavaş yavaş sütü ekleyin,bir yandan da iyice karıştırın.Ocağın altını tekrar yakın,hem karıştırıp hem suyunu eklemeye devam edin.
4 . Kaynayınca rendelemiş olduğunuz kabakları ekleyin.Kabaklarla beraber 5-10 dk. kadar daha kabaklar pişinceye kadar kaynatın.
5 . Kabaklar piştiğinde tuzunu ekleyin.Çorbayı mikserle çırpın.Üzerine ince doğranmış dereotu serperek servis yapın.
Yorumlar
Kendisi yesil sever , bizde dalga gecmistik ilk yedigimizde corbasi bilem yesil diye :)
Ellerinize saglik..
Sevgiler.
Haydins ; heralde kabağı biraz fazla diye yeşil olmuştur.Benimki de yeşile çalıyor ama bariz yeşil olmadı,belki sütle yapmadığı içindir.Süt beyazlık verdi çünkü.
Sevgiler.
İremcim; çok çok teşekkür ederim canım.Yaşıt olmamıza çok sevindim.Her zaman ziyaretini beklerim ,ben de her zaman seni ziyarete gelicem.
Sevgiler.