Kardan Adamlı Bebek Battaniyesi



Bebek beklerken yapılan en zevkli işlerden bir tanesi de onu kucağınıza alacağınız günün hayalini kurarken, bir yandan da onun için örgüler örmek sanıyorum.Bu bekleme süresi epey uzunca bir zaman olunca da birbirinden değişik örgüler örmek için bol bol zamanınız oluyor.


Uyku tulumu örmek için aldığım sarı yünümle önce birkaç tulum denemesi yaptıktan sonra ,içime sinmeyince söküp battaniye başlamaya karar verdim.Üzerine kocaman bir kardan adam yapmak istedim,fakat internette tüm aramalarıma rağmen ölçülerime uygun bir şema bulamayınca iş başa düştü.


Sevgili eşimin de yardımlarıyla bilgisayarda yeni bir kardan adam şablonu çizmeyi başardık.Sonuçta süslemeleriyle de birlikte çok sevimli bir kardan adam oldu bence.Örmesi ve süslemesi çok zevkli bir bebek battaniyesi çıktı ortaya.İster kendi bebeğiniz için isterseniz sevdiklerinize hediye olarak yapabilirsiniz.




MALZEMELER



- 5 adet Nako Bonbon Classic Sarı (98210)
- 1 adet Nako Bonbon Classic Beyaz (98200)
- Açık ve koyu yeşil ,siyah,turuncu yün ( evde kalan yünlerden)
- 5 numara şiş
- 1 numara tığ








YAPILIŞI

1. Sarı yün ile 5 numara şişe 146 ilmek atılır.
2. 2 sıra haroşa örülür.
3. 2 ilmek haroşa,10 ilmek düz,2 ilmek haroşa .... şeklinde kare kutular oluşacak şekilde örgüye devam edilir.
4 . Örgünün en altında kare kutular oluştuktan sonra kenarlarda 2 ilmek haroşa,10 ilmek düz,2 ilmek haroşa örülüp ortası düz örgü şeklinde örülür.



5. 15 sıra kadar örüldükten sonra beyaz ip takılarak diyagramdaki şekil uygulanarak kardan adamın ana taslağı oluşturulur.



6. Şemadaki kardan adam uygulandıktan sonra da 15 sıra kadar düz örgüyle devam edilir ve örgünün başlangıcında olduğu gibi kutucuklar yaparak bitirilir.




7. Kardan adamı süslemek için evde kalan yünlerinizle dilediğiniz renklerde göz ,düğme ,atkı ,bere ve burun yapabilirsiniz.Gözler ve düğmeler için tığ ile sık iğne yaparak istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar yapın.Burun için trabzan yapıp azaltarak havuç şeklini verin.





8. Yaptığınız göz,burun ve düğmeleri kardan adamın üzerine dikin.


9. Bere için kardan adamın baş kısmında ilmek alın.Yanlardan birer ilmek keserek yukarıya doğru yuvarlatın.Daha sonra kalan kısımları dikin.




10 . Atkı için de iki yandan ilmek alarak örün.Ve ortada birleştirerek dikin.



Yorumlar

sevgi dedi ki…
Çok şeker olmuş.Ellerine sağlıkkk
Birsel ve İrem dedi ki…
Merhaba. Bebek battaniyesi çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Bebişini sıcacık sarar sarmalar, inşallah. Sevgiler.
Betül KAVAL dedi ki…
Pınarcım çok şeker olmuş eline koluna sağlık..
iremlemekanlar dedi ki…
Canım nefis bir battaniye olmuş bu böyleetam bebği olanlar için benimde olunca yapmaya çalışacam ama paylaşımın için çok ama çok teşekkürler sevgilerlee
MAVİANNE dedi ki…
ellerine sağlık
çok güzel olmuş
TAZE NANE dedi ki…
Ne kadar güzel görünüyor.
Ayrıntılı anlatmışsınız.
Çok beğendim.
Emeğinize sağlık.
Sevgiler.
YA RABBİ KALPLERİMİZİ DİNİN ÜZERİNDE SABİT KIL..AMİN...HAYIRLI CUMALAR
canım mutlu haftasonları diliyorum,sağlıcakla bebeğini kucağına al inşallah,babannesi,anneannesi neler yapıyordur ona şimdi,ellerine sağlık battaniyede pek şeker olmuş,bende geçen bir kapşonlu bebek hırkası ördüm komşuma,sana ulaşmam mümkün olsada görüşsek yazın ünyede,bebeşide sevsek bir güzel.sevgiyle kalman dileğimle
Adsız dedi ki…
çok güsel olmuş yaaa
Adsız dedi ki…
bayıldım ellerinize sağlık
Adsız dedi ki…
NE ZAMANDIR BU BATTANİYEDEN ARIYORDUM ARKADAŞIN OĞLU OLDU ONA HEDİYE ETMEK İÇİN.AMA ERKEK OLUNCA CİCİLİ BİCİLİ OLMUYOR TABİ.AMA BEN BU BATTANİYEYİ HASIR ÖRGÜ İLE DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.GÜZEL OLURSA PAYLAŞMAK İSTERİM AMA NASIL YOLLAYABİLİRİM BİLMİYORUM.
Hobi Sepeti dedi ki…
Battaniyeyi beğenmenize çok sevindim.Gerçekten erkek bebeklere süsü az örgüler bulmak zor oluyor.Sizin yaptığınızı da görmeyi çok isterim.Fotoğraflarınızı açıklamasıyla birlikte mail adresime gönderirseniz isminizle birlikte bloğumda yayınlamayı da isterim.
pinarodabasi@gmail.com
Sevgiler.

Popüler Yayınlar