6 Mart 2012 Salı

Kaymaklı Kabak Tatlısı




Bu aralar yeni favorilerimden bu tatlı,bir ara canımın sürekli isteyip de tabiri caizse dadandığım tatlar vardır benim ,işte bu da onlardan .
MALZEMELER
  • 3 dilim kabak
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • kaymak
  • ceviz
YAPILIŞI
1.Kabak dilimlerini istediğiniz boyutlarda kesin.

2. Şeker ve suyu bir tencereye alıp,şerbet yapın.

3.Kaynayan şerbetin içine kabakları atın.Yarım saat kadar pişirin.
4.Kabakları şerbeti ile birlikte bir tepsiye veya borcama alıp 200-240 dereceli fırında yarım saat kadar şerbetini çektirin.


5.Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre kaymak ve cevizle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ