Kızarmış Tavuk & İrmik Tatlısı
KIZARMIŞ TAVUK
Dün elektrikler akşama kadar sanki benimle dalga geçti,bütün gün gelip gitti.En lazım olduğu zamanda hele de bir misafirim varsa ya suyum ya elektriğim kesilir zaten.Yine her zamanki gibi aynı tesadüf misafirim de olunca fırını kullanamayacağım diye ocakta yapabileceklerimi düşündüm.Bu nedenle de önce tavuklu pilav yaparım diye bir bütün tavuğu haşladım,sonra elektrikler gelince de fırında kızartmaya karar verdim.Böylece suyuyla da harika bir çorba ile pilav yapabildim.
MALZEMELER
Dün elektrikler akşama kadar sanki benimle dalga geçti,bütün gün gelip gitti.En lazım olduğu zamanda hele de bir misafirim varsa ya suyum ya elektriğim kesilir zaten.Yine her zamanki gibi aynı tesadüf misafirim de olunca fırını kullanamayacağım diye ocakta yapabileceklerimi düşündüm.Bu nedenle de önce tavuklu pilav yaparım diye bir bütün tavuğu haşladım,sonra elektrikler gelince de fırında kızartmaya karar verdim.Böylece suyuyla da harika bir çorba ile pilav yapabildim.
MALZEMELER
- 1 bütün tavuk
- yarım çay bardağı sıvı yağ ( arzuya göre tereyağı da olabilir )
- 1 küçük kase su
YAPILIŞI
- Bir bütün tavuğu haşlayın. ( Ben düdüklü tencerede 10 dk haşlıyorum.)
- Yağlamış olduğunuz bir fırın tepsisine veya borcama haşlamış olduğunuz tavuğu yerleştirin.( Aslında bu fırınlama işlemini çiğ tavukla yapabilirsiniz ,ben elektriklerden emin olamadığım için bu şekilde yapmak durumunda kaldım.) Üzerine fırça ile yağ sürüp 200 derecede ısıttığınız fırına verin.
- Aralıklarla kuruyan tavuğun üzerine fırçayla su sürerek kızartmaya devam edin.
- Üzeri iyice kızardığında fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.
İRMİK TATLISI
Fırını kullanmadan yapabileceğim pratik ve sıcakta iyi gidebilecek bir tatlı düşününce aklıma irmik tatlısı geldi.Ölçülerini tam olarak hatırlamadığım için bu konuda Portakal Ağacı 'ndan yardım aldım. Ben kuplarda değil de tamamını bir kaba dökerek dolapta soğutup dilimleyerek servis etmeyi tercih ettim.
MALZEMELER
- 8 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 lt. süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI
- 8 yemek kaşığı irmiği , 12 yemek kaşığı şekeri ve 1 lt sütü bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
- Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Margarini ve vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Bir kabın içini önce su ile çalkalayın ( yapışmaması ve dilimleri kolay alabilmek için ) , hazırlamış olduğunuz muhallebi kıvamındaki karışımı bu kaba dökün.
- Biraz soğuduktan sonra dolaba koyun,dolapta bir iki saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Canım tavuğun ve tatlın çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Ayrıca evlilik yıldönümünüz de kutlu olsun, nice yıllara sağlıkla beraberce ulaşırsınız inşallah...
Sevgilerimle...
İzmit'e gelirseniz ben de beklerim,buyrun gelin misafirim olun.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sevgiler.
Sevgiler.
Fatoşcum ;çok teşekkür ederim canım.Sana da iyi pazarlar.
Sevgiler.