İrmik Helvası & Sütlaç
Bu aralar farklı telaşelerin içinde olduğumdan bloğa pek fazla vakit ayıramadım, ama hep aklımda yazacağım yazılar sadece fırsat bulamıyorum.
Günlerdir yarın programında bekleyen tarifler İrmik Helvası ve Sütlaç sonunda sizlerle buluşabiliyor.
İrmik helvasını küçük yaşlardan beri çok severim.Canım isteyince hemen anneme sorardım irmik var mı diye,varsa girişirdim hemen helva yapmaya,her zaman da güzel tutturamazdım tabi ama yine de yapmaktan vazgeçmezdim.Bir ara adım helvacıya çıkmıştı evde.
Evlendiğimden beri kendi evimde hiç yapmamıştım o çok sevdiğim irmik helvasını,bir akşam tatlı krizlerinden birinde canım irmik helvası istedi,hemen koştum mutfağa yaptım.
İRMİK HELVASI

MALZEMELER

3 . Kavrulmuş güzel bir koku yayana kadar iyice kavurun.
4 . Kavurma işlemi bitince şekeri ekleyin,karıştırın.Sütünü ( veya suyunu ) ekleyip kaynayınca altını kısıp sütü çekip şişmesini bekleyin.
5 . İrmikler sütü çekince 1 yemek kaşığı kadra şekeri üzerine serpip ocağın altını kapatarak demlenmeye bırakın.Demlenince servis yapın. ( ben sıcak sıcak yemeği çok severim,size de tavsiye ederim)
SÜTLAÇ
MALZEMELER

3 . Pirinçleriniz 5-10 dk. da suyunu çektiğinde sütü ekleyin,15-20 dk kadar sütle kaynatın.
Günlerdir yarın programında bekleyen tarifler İrmik Helvası ve Sütlaç sonunda sizlerle buluşabiliyor.
İrmik helvasını küçük yaşlardan beri çok severim.Canım isteyince hemen anneme sorardım irmik var mı diye,varsa girişirdim hemen helva yapmaya,her zaman da güzel tutturamazdım tabi ama yine de yapmaktan vazgeçmezdim.Bir ara adım helvacıya çıkmıştı evde.
Evlendiğimden beri kendi evimde hiç yapmamıştım o çok sevdiğim irmik helvasını,bir akşam tatlı krizlerinden birinde canım irmik helvası istedi,hemen koştum mutfağa yaptım.
İRMİK HELVASI
MALZEMELER
- 1 ölçü irmik
- 1 ölçü şeker ( + 1 yemek kaşığı şeker demlenirken serpmek için )
- 2 ölçü süt ( veya su)
- margarin
- fıstık veya ceviz
Not: Ölçü kabınızı yapacağınız miktara göre arttırıp azaltabilirsiniz.Ben az yaptığım için yarım bardak irmikle yapıyorum.
YAPILIŞI
- Margarini tencereye koyup eritin,irmikleri ekleyin.
- Karıştırarak kavurun,bir süre sonra ceviz veya fıstıkları ekleyin.
3 . Kavrulmuş güzel bir koku yayana kadar iyice kavurun.
4 . Kavurma işlemi bitince şekeri ekleyin,karıştırın.Sütünü ( veya suyunu ) ekleyip kaynayınca altını kısıp sütü çekip şişmesini bekleyin.
SÜTLAÇ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 -1,5 su bardağı su
- 1 lt . kadar süt
- 1-1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra,tencereye koyun,üzerine suyu ekleyin.
- Pirinçler suyunu çekip şişene kadar pişmesini sağlayın.(Pirincin cinsine göre eklediğiniz su az gelirse pirinçlerin pişmesi için biraz daha ekleyebilirsiniz.)
3 . Pirinçleriniz 5-10 dk. da suyunu çektiğinde sütü ekleyin,15-20 dk kadar sütle kaynatın.
Yorumlar
blogları gezerken bloguna rastladım.İrmik helvası hayatımda sevdiğim tatlıların başında gelir. Şimdi bu saatte mutfağa gidip, bunu yapmam gerek.Ellerine sağlık. Örgülerini çok beğendim.
Görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.
sevgiler.
SEVGİLER..
Sevgilerimle...
Sevgiler...