Çıtır Tavuk ve Pilav & Zeytinyağlı Kabak
Akşam yemeğini hazırlamak için fazla vaktiniz yoksa basit ,pratik ve lezzetli iki tarifle sofranızı renklendirebilirsiniz.
ÇITIR TAVUK ve PİLAV

MALZEMELER ( İki Kişilik )
MALZEMELER

3 . Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kavurduğunuz domates ve soğanlarla karıştırın.
ÇITIR TAVUK ve PİLAV
MALZEMELER ( İki Kişilik )
- 2 adet büyük tavuk budu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- çıtır pane harcı
- tuz.
YAPILIŞI
- Tavuk butlarını haşlayın.Tavuk suyuyla pilavınızı pişirin.
- Tavuk butlarını çıtır paneye bulayıp sıvı yağda kızartın.Pilavla birlikte servis yapın.
ZEYTİNYAĞLI KABAK
- 2-3 adet kabak
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- çeyrek çay bardağı pirinç
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- nane
- tuz.
YAPILIŞI
1 . Yarım çay bardağı sıvı yağı tencereye koyun,yemeklik doğradığınız soğanları bu yağda kavurun.
2 . Küp doğradığınız domatesleri soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
3 . Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kavurduğunuz domates ve soğanlarla karıştırın.
Yorumlar