2 Ağustos 2008 Cumartesi

Çıtır Tavuk ve Pilav & Zeytinyağlı Kabak

Akşam yemeğini hazırlamak için fazla vaktiniz yoksa basit ,pratik ve lezzetli iki tarifle sofranızı renklendirebilirsiniz.

ÇITIR TAVUK ve PİLAV




MALZEMELER ( İki Kişilik )
  • 2 adet büyük tavuk budu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • çıtır pane harcı
  • tuz.

YAPILIŞI

  1. Tavuk butlarını haşlayın.Tavuk suyuyla pilavınızı pişirin.
  2. Tavuk butlarını çıtır paneye bulayıp sıvı yağda kızartın.Pilavla birlikte servis yapın.

ZEYTİNYAĞLI KABAK

MALZEMELER
  • 2-3 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • çeyrek çay bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • nane
  • tuz.

YAPILIŞI

1 . Yarım çay bardağı sıvı yağı tencereye koyun,yemeklik doğradığınız soğanları bu yağda kavurun.

2 . Küp doğradığınız domatesleri soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.


3 . Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kavurduğunuz domates ve soğanlarla karıştırın.


4 . Üzerine gelecek kadar su koyun,su kaynayınca yıkadığınız pirinçleri serpin.


5 . Pirinçler piştiğinde yemeğin altını kapatın.Taze ve/veya kuru nane serperek servis yapın. ( Arzuya göre dereotuyla da servis yapabilirsiniz.)

1 yorum:

derya dedi ki...

Pınar'cım iyi akşamlar ikiside enfes ellerine sağlık,yemek yememiş olsam sana gelirdim kesin öptüm...

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ