Ispanaklı Açma Börek





Dün canım ıspanaklı börek isteyince hemen kolları sıvayıp mutfağa girdim.Tabi yufkayla yapılandan değil kendime eziyet olsun diye açma olanından istedi canım.

Önce temizlik üstüne de börek açınca akşam pestilim çıkmış bir haldeydim.Ama güzel oldu doğrusu afiyetle yedim,hatta börek fırından çıkınca hemen yediğimiz için tepside pişmiş halini çekmeyi unuttuğumdan bir dilimin resmini çekebildim.

Hamurda ölçü kullanmadığım için onun tarifini göz kararı olarak vereceğim.

MALZEMELER

  • Un
  • tuz
  • Ilık su
  • 1 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 500 gr. ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • karabiber
  • sıvı yağ
YAPILIŞI
  1. İç malzemesi için 1 adet soğanı doğrayın.
  2. Bir tavaya yağı koyun,soğanları kavurun.
  3. Yıkadığınız ve doğradığınız ıspanakları da ekleyip biraz kavurduktan sonra soğumaya bırakın.



4. İç harcınız soğurken hamurunuzu hazırlayın.Bir kaba göz kararı un,tuz ,1 yumurta ve ılık su ekleyip yoğurun.Önce cıvık bir hamur elde edin.Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek hamuru uygun kıvama getirin.

5. Yoğurduğunuz hamuru biraz dinlendirin.Daha sonra kullanacağınız tepsiye göre bezelere ayırın.




6. Ayırdığınız bezeleri unlayarak açın.


7. İlk parçayı biraz büyük açıp yağlanmış tepsinizin altına kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin.


8. Bir kase yoğurt ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışımı her bir kata sürün.Ve iç malzemenizden koyun.
9. En üstü de açtığınız yufka ile kapatıp en alta serdiğiniz yufkayı yanlardan üzerine kapatın.Ve yoğurtlu karışımdan sürün,bıçakla dilimleyin.




10. 200 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

SİNEM AKIN dedi ki…
Sevgili Pınar
Teşekkür ederim beni mimlediğin için.Börek süper ellerine sağlık canım.
Bebişi öp benim için

Sevgilerimle
Birsel ve İrem dedi ki…
Merhaba. Sayfamda seni bekleyen bir ödül var. Börekler harika, hem de kendi ellerinle açmışsın, Maşallah. Yiyenlere afiyet olsun. Sevgiler.

Popüler Yayınlar