Şiş Köfte






Hamileliğim boyunca ve öncesinde mutfakta uzun uzun geçirdiğim zamanlardan sonra oğlumun doğumuyla bir süre bırakın mutfağa girip yemek yapmayı yemek yemeğe bile zamanımın olmadığı günler oldu.O zaman çok sancılı geçen o zor günleri şimdi gülerek hatırlıyor olmak ne hoş.

Nasıl yani bir bebek insanın yemek yemesine dahi engel olabilir mi diyenleriniz olabilir ama inanın biz de böyle bir durumla karşılaşacağımızdan habersizdik.Bora dünyaya geldiği andan itibaren uykuya direnen ve sürekli ağlayan bir bebek oldu.Hastanede kaldığımız üç gün boyunca en uzun uykusu 20 dakika oldu ve siz uyuyana kadar o anında uyanıyor ve ağlamaya başlıyor ve hiçbirşey onu susturamıyordu.

Hemşireler etrafımızda pervane oluyor Borayı susturmanın yollarını arıyorlardı.En sonunda onu yıkıyorlar biraz mama verip uyutup yanıma getiriyorlardı ama nafile bizim yaramaz kısa bir süre sonra tekrar uyanıyor ve ortalığı yıkıyordu.

İlk kez anne baba olan biz şaşkın ve ne yapacağını bilmez haldeydik.Üç gün sonunda her türlü tetkik yapılarak neden ağladığı ve uyumadığı bir türlü anlaşılamayan oğluma hemşireler tarafından annesinin yaka iğnesi teşhisi konuldu.Hastaneden çıkıp eve gelmeyi hiç istemedim çünkü ağladığında nasıl susturacağımı bilmiyordum ,hemşirelerin yanında kendimi güvende hissediyorum ama malum eve dönme zamanı gelmişti.

Arabada eve gelrken çok şükür korktuğumuz olmadı ve uyudu.Fakat arabadan iner inmez feryat figan ağlamaya başladı.Evde bebeği ve bizi dört gözle bekleyen kalabalık içinde ağlayan oğlum , ne yapacağını şaşıran biz inanılmaz bir manzaraydı,hayallerimdekine hiç benzemiyordu.Hani filmlerde olur ya, hastaneden gelirsin kucağında bebeğin masum masum uyur (biz bu sahneyi hiç yaşayamadık ) seni ziyarete gelenler imrenir ,herkes mutludur ,artık bir ailesindir. yoook bunların hiçbirini yaşayamadı.Evet çok mutluyduk ,bebeğimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza aldığımız için ama bir o kadar şaşkın ve çaresizdik de.

Gazı vardır dediler , dünyaya alışmaya çalışıyor dediler, banyo yapınca sakinleşir dediler,dediler de dediler.Herkes birşey söyledi ama bizim afacanda hiçbir metot tutmadı.Hemşirelerin de dediği gibi benim oğlum tam bir yaka iğnesi çıktı.Benim kucağımdan ayrıldığı vakit başlıyordu yaygaraya ama kimse zaptedemiyor.O gün bugün ne uyku bildim ,ne iş güç, ne yemek içmek.

Şimdi 16 aylık koca bir bebek oldu da ancaanca uyumayı öğrendi, o da yatağında değil tabi salıncakta. Şimdi tabi yeni bebek sahibi olacaklar benim bu yazımı okuyup korkmasınlar , aileye gelen yeni bir bebek öyle büyük bir mutluluk kaynağı ki elbette bunun bedeli de ağır olabiliyor ve tabi bütün bebekler birbirine benzemiyor bizimkisi bir istisna sanırım,yani çoğu uykudan gözünü açamıyor ilk günlerinde:)

İşte bu hengamenin içinde ortaya çıkmış nacizane bir tarif ...

MALZEMELER

  • Yarım kg. dana kıyma
  • 2 adet küçük boy ve 1 adet orta boy soğan
  • 1 ekmek içi (ufalanmış)
  • 1 tatlı kaşığı acıka ( pırpılcıka )
  • kekik,karabiber,tuz.
  • yağ.
YAPILIŞI
  1. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.
  3. Çöp şiş çubuklarını yağlayın.
  4. Hazırladığınız köfteyi şişe dizin.
  5. Fırının ızgara ayarında pişirin.
  6. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar