Şifalı Çaylar
ZİHİN YORGUNLUĞUNU
METABOLİZMAYI GÜÇLENDİREN ÇAY
MALZEMELER
ALAN ÇAY
MALZEMELER
- 10 adet kuru erik
- 10 adet kuru kayısı
- 10 adet hurma
- 1 çay kaşığı zencefil
YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ
- Erik ,kayısı ve hurmayı yıkayıp suda haşlayın.
- Çekirdeklerini çıkarıp süzün.
- Blendırdan geçirdikten sonra zencefil tozunu ekleyin.
Her sabah ve akşam 1 çorba kaşığı tüketilir.5 gün devam edilir.İstenildiği zaman tekrarlanabilir.
FAYDALARI
- Hurma ; Karaciğeri güçlendirir,enerji verir,diş etlerini kuvvetlendirir.Kalsiyum açısından zengin olduğu için kemikleri güçlendirir.Bağırsakları çalıştırır.
- Erik ; Bağırsakları çalıştırır.romatizmaya ve kansızlığa iyi gelir,zihnin yorgunluğunu giderir.Kalbi kuvvetlendirir.
- Kayısı ; Hazmı kolaylaştırır,kansızlığa iyi gelir.Kabızlığı giderir.Cilde tazelik verir.Sinirlerin yıpranmasını engeller.
- Zencefil ; Mide,bağırsak gazı söktürür.İştah açar.Bedensel ve zihinsel gücü arttırır.Soğuk algınlığına iyi gelir.Cinsel gücü arttırır.
METABOLİZMAYI GÜÇLENDİREN ÇAY
MALZEMELER
- 1 yeşil elma
- 1 limon
- 1 tutam yeşil çay
- 1 çubuk tarçın
- 2 tane karabiber
- 4 adet karanfil
YAPILIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ
- Elma ve limonu iyice yıkayıp kabukları ile dilimleyin.
- Tarçın,karabiber ve karanfil ilave edip 3 litre suda haşlayın.
- Yeşil çayı demleyip ilave edin.
- Soğutup süzün.
Günde 3 defa birer bardak taze nane yaprağı ilave edilerek tatlandırılıp tüketilir.4 günde bitirilmelidir.İstenildiğinde tekrarlanabilir.
FAYDALARI
- Elma ; Hazmı kolaylaştırır,cildi güzelleştirir.
- Yeşil çay ; Kalbi ve damarları korur.Migrene iyi gelir.Kanser riskini azaltır.Yaşlanmayı geciktirir.Toksin atıcıdır.
- Tarçın ; Hazmı kolaylaştırır,vücut direncini arttırır.Zihin yorgunluğunu giderir.Hafızayı kuvvetlendirir.
- Karabiber ; Hazmı kolaylaştırır.İdrar söktürür.Enerji verir.Sinirleri kuvvetlendirir.Gaz söktürür.
- Karanfil ; Ağrıları dindirir.Hazmı kolaylaştırır.Mikropları öldürür.
MALZEMELER
- 1 tutam melisa
- 1 tutam kantaron
- 1 tutam lavanta
- 3 adet kakule
YAPILIŞI
- Tüm malzemeleri çay gibi demleyip 5 dakika bekletin.
Gün içerisinde tüketilmelidir.Günde 2 su bardağı içilebilir.Özellikle gece yatmadan önce tüketilmelidir.
FAYDALARI
- Melisa ; Sakinleştirir,rahatlatır.
- Kantaron ; Depresyona ,uykusuzluğa, şeker hastalığına, mideye iyi gelir.İştah açıcı etkiye sahiptir.
MALZEMELER
- 1 adet ayva
- 1 demet maydanoz
- 1 tutam yeşil çay
- 5 limon
- 1 tutam nane
YAPILIŞI
- Ayvaları rendeleyin.
- Maydanozu 3 dk. haşlayın sonra süzün.
- Yeşil çayı demleyin,limon suyu ilave edin.
Taze nane yapraklarıyla servis yapılır.Her gün 1 su bardağı içilir.
FAYDALARI
- Ayva ; Ciğere çok faydalıdır,mideyi kuvvetlendirir.
- Maydanoz ; İdrar söktürür,vücudu terletir.
- Yeşil çay ; Toksinleri atar.
Tarifler Suna Dumankaya 'ya aittir.
Yorumlar
Sevgilerimle
Sevgiler.
Elifçim; çok çok teşekkür ederim.İşine yarayacaksa benim için ne mutlu.
Sevgiler.
Sevgiler.
İade-i ziyaret diyorlar :)
Ne iyi ettin de geldin; böylece seni tanımı oldum.
Karşılaştığım ilk yazının da baharatlı çaylı olması cezbetti beni :)
Dinner Dash kaharamanını da header olarak görmek hoşuma gitti :D En eğlenerek oynadığım oyunlardandı bir ara :)
Sevgiler!
Sevgiler.
ne kadar güzel bilgiler vermişsin bir kaçı tam bana lazım olan şeyler paylaşımın için teşekkürler
sevgiler
Sarı mutfak; çok teşekkür ederim,size fayda sağlayacaksa ne mutlu bana.
Yosuncum; heralde kayboldu canım,değerli yorumun için teşekkürler.
Sevgiler.