31 Aralık 2008 Çarşamba

Ev Mantısı



Şu ekranlarda boy gösteren yemekteyiz programı başladığından beri ( tabi hamileliğin de etkisiyle ) canım sürekli değişik yemekler istiyor. Programın hamilelerin izlemesi için sakıncalı olduğu konusunda uyarmaları gerekiyor bence.Yoksa bizim her gördüğümüzü canımız isterse yandık doğrusu. Artık oğlum mu sebepleniyor yoksa ben mi onun sayesinde sebepleniyorum bilmiyorum ama bir şekilde üşenmeden kendimi mutfakta buluveriyorum.
Bu işin en korkutucu yani fazla kilolar elbette ki ama yine de elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum.
2008 'in bu son gününü yaşarken ( her ne kadar bizim için sevgili babaneciğimi kaybettiğimiz için buruk geçecek olsa da ) herkese mutlu ,sağlıklı , huzurlu sevdiklerinizle hep bir arada geçirebileceğiniz güzel bir yıl diliyorum.
MALZEMELER
( İki Kişilik )
  • 100 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı+3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Çeyrek su bardağı ılık su
  • tuz,karabiber
Üzeri için ;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet sarmısak
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yağ ( sıvı yağ veya tereyağı olabilir )
YAPILIŞI
  1. 1 su bardağı un , tuz, 1 yumurta ve çeyrek su bardağı ılık suyu yavaş yavaş karıştırın. Cıvık bir hamur elde edeceksiniz.
  2. Tüm malzemeler iyice birbirine karıştığında teker teker 3 tepeleme yemek kaşığı unu ilava edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.


3. Hamurunuzun üzerini bir bezle kapatıp iç malzemenizi hazırlayana kadar oda sıcaklığında dinlendirin.


4. İç malzemesi için ; 100 gr. kıyma ,tuz ve rendelenmiş 1 soğanı çiğden karıştırarak hazırlayın.
5. Dinlendirdiğiniz hamuru biraz un serperek iyice açın.



6. Açtığınız hamuru bıçakla karelere bölün.





7. Her bir karenin içine hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan ufak parçalar koyun ve üçgen kapatın.




8. Mantılarınızı unlanmış tepsiye dizin. Bu arada bir tencerede su kaynatın.


9. Kaynayan suya önce tuzu daha sonra mantılarınızı ekleyip iyice haşlayın.



10. Haşlanan mantıları servis tabağına alın.Üzerine sarmısaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça ( veya toz kırmızı biber ) döküp servis yapın.
( Ben üzerine nane ve kırmızı pulbiber de sevdiğim için kendi tabağımın üzerine bunları da serpiyorum. )



6 yorum:

sevgi dedi ki...

Çok güzel olmuş mantı.Ellerne sağlıkkk .Bu arada ben de senin için beyaz güvercinler uçurdum bulunduğun yere kanatlarında mutluluk,yüreklerinde sevgi,karbeyaz tüylerinde sıcacık dostluk var.Yeni yılın kutlu olsun.

Betül KÖROĞLU dedi ki...

mm ellerine sağlık mantı harika canım.

yeni yılda ailen ve tüm sevdiklerinle mutlu günler dilerim.

sevgiler

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Yeni yılda herşey gönlünce olsun.
Mantı da harika görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor..sevgiler..öpüdün..mucxxx:))

mavianne dedi ki...

MANTIYA BAYILDIM HARİKA GÖRÜNÜYOR

Betül KÖROĞLU dedi ki...

PINARCIM DOĞUM GERÇEKLEŞTİMİ MERAK EDİYORUM :)

SEVGİLER

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ