29 Temmuz 2008 Salı

Beykoz Kebabı&Karnıyarık&Cevizli Çörek&Tuzlu Çatal

Birkaç gündür evde olmadığımdan bloğu yenilemeye fırsatım olmadı .Bu nedenle de yazı tahtasında yer alan tarifler biraz beklemek durumunda kaldı.

Farklı zamanlarda annemlerde yapmış olduğumuz yayınlanmayı bekleyen tarifler ; yapılışını marmara depreminde kaybettiğimiz sevgili teyzemden görüp öğrendiğim Beykoz Kebabı , annemin ve kardeşim Meltem 'in ortak çalışması sonucu ortaya çıkan Karnıyarık , tarifini Mutfakça ' da gördüğüm ve çok beğenip tarif defterime ekleyip en kısa zamanda yapmayı planladığım Cevizli Çörek ve kardeşim Derya'nın yaptığı çok çok çok lezzetli olan ,çayın yanına çok yakışan orjinal ismi Tuzlu Çatal olan fakat bizim şekil olarak birçok denemeyi bir arada yaptığımız nefis tuzlu kurabiyeler sonunda gün yüzüne çıkıp sizlerle buluşabildi.



BEYKOZ KEBABI


MALZEMELER
  • 1 kg. patlıcan
  • 250 gr. kıyma ( kuşbaşı et de kullanabilirsiniz)
  • yarım paket köfte harcı
  • 2-3 soğan
  • 2-3 domates
  • 6-7 biber
  • tuz
  • yağ
  • kürdan

YAPILIŞI

  1. Kıyma ve köfte harcı ile köfte yoğurup, ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  2. Hazırladığınız köfteleri tavada yağsız 5-10 dk. kavurun.
  3. Patlıcanların kabuklarını çizgili kesip uzunlamasına dilimleyin.
  4. Dilimlediğiniz patlıcanları sıvı yağda kızartıp bir tepsiye alın.
  5. İki adet patlıcan dilimini artı şeklinde üstüste koyun.Ortasına hazırlamış olduğunuz köftelerden yerleştirip iki tarafından kürdanla birleştirin.
  6. Domatesleri yuvarlak kesin,biberleri iri kıyın.
  7. Hazırladığınız domates ve biberleri kebaplarınızın üzerine yerleştirin.Bir miktar domates biberi de üzerilerine serpin,suyunu ekleyip önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında pişirin.

KARNIYARIK




MALZEMELER
  • 7-8 patlıcan
  • 250 gr. kıyna
  • 2-3 soğan
  • 6-7 biber
  • 2-3 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz,karabiber
  • yağ

YAPILIŞI

  1. Patlıcan kabuklarını çizgili doğrayıp bütün kızartın.Ortalarını bıçakla kesin.
  2. Patlıcanlar kızarırken sopanı ve kıymayı kavurun,domatesini ,salçasını, biberini ,tuzunu,karabiberini katıp karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurup tepsiye dizin,biraz su ekleyip önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında pişirin.

CEVİZLİ ÇÖREK

Cevizli Çörek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



TUZLU ÇATAL


MALZEMELER
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin ( yumuşak )
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un.
  • üzeri için ; yumurta sarısı,susam,çörek otu.

YAPILIŞI

  1. Tüm malzemeleri iyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hazırladığınız hamurlarla istediğiniz şekillerde kurabiyeler yapıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. ( Kardeşim sayı bile yaptı )

3 . Tuzlu Çatalları önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdikten sonra servis yapın.

4 yorum:

Düşlerimin İNCİSİ dedi ki...

hapsi çok nefis hayırlı kandiller

derya dedi ki...

Pınar'cım ellerine sağlık hepsi birbirinden enfes kandilin mübarek olsun öptüm...

yosunbuka dedi ki...

oy oy oy pınarcığım ne güzel şeyler yapmışsın..maşallah..ellerine sağlık...kandilin müübarek olsun canımcım..sevgilerimle..

Hobi Sepeti dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlar,sizlerin de kandili mübarek olsun.
Sevgiler.

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ