18 Temmuz 2008 Cuma

Kızarmış Tavuk & İrmik Tatlısı

KIZARMIŞ TAVUK


Dün elektrikler akşama kadar sanki benimle dalga geçti,bütün gün gelip gitti.En lazım olduğu zamanda hele de bir misafirim varsa ya suyum ya elektriğim kesilir zaten.Yine her zamanki gibi aynı tesadüf misafirim de olunca fırını kullanamayacağım diye ocakta yapabileceklerimi düşündüm.Bu nedenle de önce tavuklu pilav yaparım diye bir bütün tavuğu haşladım,sonra elektrikler gelince de fırında kızartmaya karar verdim.Böylece suyuyla da harika bir çorba ile pilav yapabildim.

MALZEMELER
  • 1 bütün tavuk
  • yarım çay bardağı sıvı yağ ( arzuya göre tereyağı da olabilir )
  • 1 küçük kase su

YAPILIŞI

  1. Bir bütün tavuğu haşlayın. ( Ben düdüklü tencerede 10 dk haşlıyorum.)
  2. Yağlamış olduğunuz bir fırın tepsisine veya borcama haşlamış olduğunuz tavuğu yerleştirin.( Aslında bu fırınlama işlemini çiğ tavukla yapabilirsiniz ,ben elektriklerden emin olamadığım için bu şekilde yapmak durumunda kaldım.) Üzerine fırça ile yağ sürüp 200 derecede ısıttığınız fırına verin.
  3. Aralıklarla kuruyan tavuğun üzerine fırçayla su sürerek kızartmaya devam edin.
  4. Üzeri iyice kızardığında fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.

İRMİK TATLISI

Fırını kullanmadan yapabileceğim pratik ve sıcakta iyi gidebilecek bir tatlı düşününce aklıma irmik tatlısı geldi.Ölçülerini tam olarak hatırlamadığım için bu konuda Portakal Ağacı 'ndan yardım aldım. Ben kuplarda değil de tamamını bir kaba dökerek dolapta soğutup dilimleyerek servis etmeyi tercih ettim.

MALZEMELER

  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1 lt. süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

YAPILIŞI

  1. 8 yemek kaşığı irmiği , 12 yemek kaşığı şekeri ve 1 lt sütü bir tencerede karıştırıp ocağa alın.
  2. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  3. Margarini ve vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
  4. Bir kabın içini önce su ile çalkalayın ( yapışmaması ve dilimleri kolay alabilmek için ) , hazırlamış olduğunuz muhallebi kıvamındaki karışımı bu kaba dökün.
  5. Biraz soğuduktan sonra dolaba koyun,dolapta bir iki saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

5 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Merhaba canım, demek Samsun'da okudunuz ne güzel, eşiniz de Ünyeli olduğuna göre yolunuz mutlaka Samsun'a da düşer.Geldiğinizde buyrun misafirimiz olun, seviniriz. İzmit'te de eşimin kuzeni var, geçtiğimiz yıl dışında nerdeyse her sene geldik İzmit'e, bu sene de sanırım gezimizin sonuna doğru 1günlükte olsa onları görmek için uğrayacağız, İzmit'te çok güzel bir şehir, biz de çok sevdik.
Canım tavuğun ve tatlın çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Ayrıca evlilik yıldönümünüz de kutlu olsun, nice yıllara sağlıkla beraberce ulaşırsınız inşallah...
Sevgilerimle...

Hobi Sepeti dedi ki...

Sofram; elbette bir ayağımız Samsun'da sayılır.Bayramlarda,tatilerde heme her gelişimizde uğrarız Samsun'a ,ben de hasret gideririm.
İzmit'e gelirseniz ben de beklerim,buyrun gelin misafirim olun.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sevgiler.

derya dedi ki...

Pınar'cım iyi akşamlar tavuk nar gibi kızarmış eline sağlık,yanına da hafif olarak irmik tatlısını çok iyi düşünmüşsün afiyet şeker olsun öpüyorum

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık,nefis görünüyorlar..sevgiler iyi pazarlar

Hobi Sepeti dedi ki...

Deryacım ;teşekkür ederim.Elektrik kesilince insan menüyü belirlerken zorlanıyor açıkcası,son anda geldi de yine birşeyler yapabildik.
Sevgiler.

Fatoşcum ;çok teşekkür ederim canım.Sana da iyi pazarlar.
Sevgiler.

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ