30 Temmuz 2008 Çarşamba

Soslu Makarnalar

Özellikle öğle yemeklerinde yaptığım tek kişilik lezzetlerimden olan soslu makarnaları bir araya getirip sizlere sunmak istedim.Makarnamın içine o gün canım ne isterse ekliyorum aslında ve farkettim ki bir sürü değişik sosla makarna yapmışım , siz de kendi damak tadınıza göre istediğiniz lezzetleri bir araya getirerek ağzınıza layık soslar yapabilirsiniz.

Not:Tüm tarifler tek kişiliktir.

SOYA KIYMALI PENNETTE LİZCE



MALZEMELER
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 2-3 yemek kaşığı soya kıyması
  • 1 adet soğan
  • bir tutam maydanoz
  • peynir
  • tuz

YAPILIŞI

1 . 2-3 yemek kaşığı soya kıymasını bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kıymalar şişene kadar 15-20 dk. kadar bekletin.


2 . Soğanı kıyın,tavaya yağ ekleyip soğanları çevirin.



3 . Soya kıymasını süzgeçle süzün , soğanlarla beraber tavada kavurun.


4 . Küp doğradığınız domatesi ve iri doğranmış biberi ekleyerek karıştırın.Haşlamış olduğunuz makarnaları da sosa ilave ederek karıştırdıktan sonra servis yapın.


SALAMLI PEYNİRLİ PENNETTE LİZCE


MALZEMELER
  • 2-3 dilim salam
  • 1 küçük kase peynir ( küp doğranmış )
  • bir tutam maydanoz
  • tuz

YAPILIŞI

  1. Makarnanızı az suyla haşlayarak suyunu çektirin. ( Ben makarna suyuna haşlarken az miktarda sıvı yağ koyuyorum ve suyunu çektiriyorum, makarnayı bir daha yağlamıyorum,daha hafif oluyor. )
  2. Salamları küp doğrayın.
  3. Haşlamış olduğunuz makarnanıza salamları peyniri ve maydanozu ekleyerek karıştırdıktan sonra servis yapın.

PEYNİRLİ KEKİKLİ PENNETE LİZCE



MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • kekik
  • peynir
  • tuz.

YAPILIŞI

  1. Makarnayı suyunu çektirerek haşlayın.
  2. Haşladığınız makarnaya 1 yumurtanın sarısınıekleyip hızlıca karıştırarak pişmesini sağlayın.
  3. Peynirleri kekiği ve tuzunu katıp karıştırdıktan sonra servis yapın.

DOMATESLİ MAYDANOZLU GNOCCHETTI


MALZEMELER
  • 1 adet domates ( küp doğranmış )
  • 2-3 dilim salam ( küp doğranmış )
  • peynir ( küp doğranmış )
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz.

YAPILIŞI

  1. Haşlayıp suyunu çektirdiğiniz makarnaya küp doğranmış tüm malzemelerinizi ekleyerek karıştırın.
  2. Daha sonra servis yapın.

BEZELYELİ ARPACIK SOĞANLI



MALZEMELER
  • 3-4 arpacık soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet patates
  • tuz

YAPILIŞI

  1. Arpacık soğanı ayıklayıp bir tavada bütün bütün kavurun.
  2. Patatesi küçük küp doğrayın,soğanlarla kavurmaya devam edin.
  3. Bezelyeyi ve tuzu ekleyin.
  4. Haşlamış olduğunuz makarnalarla karıştırdıktan sonra servis yapın.

DOMATESLİ KEKİKLİ


MALZEMELER
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarmısak
  • kekik
  • tuz

YAPILIŞI

  1. Domatesi küp doğrayın.Bir tavada kavurun.
  2. Küçük kıydığınız sarımsağı, kekiği ve tuzu ekleyin.
  3. Haşlamış olduğunuz makarnanın üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapın.

5 yorum:

yosunbuka dedi ki...

maşallah pınar ne güzel soslar bunlar ellerine sağlık çok iyi oldu paylaşımın için teşeürler..sevgilerimle canımcım

Hobi Sepeti dedi ki...

Yosunbuka 'cım sağolasın canım,benim gibi öğle yemeklerini yalnız yiyenlerin sofralarını neşelendirir belki bu farklı soslar diye düşündüm.
Sevgiler.

derya dedi ki...

Pınarcım 41 kere maşallah ne kadar şık ve leziz soslu makarnalar bunlar.Hangisini alsam karar veremedim,öpüyorum...

birdilimdus dedi ki...

Pınarcığım vallahi bayıldım ne güzel tarfiler bunlar böyle ellerine sağlık. Tam da benim gibi makarna manyakları için biçilmiş kaftan :)))

Sevgiler,
Evren

Hobi Sepeti dedi ki...

Deryacım; saolasın canım,hepsinden buyur canım,her gün birini ben öyle yapıyorum.
Sevgiler.

birdilimdüş; canım saolasın,ben çocukluğumdan beri makarnayı tek başına yiyemem,annem de genelde sade yapardı,makarna çok da sevimli gelmezdi bana bu yüzden.Ama şimdi kendi mutfağımda makarna asla sossuz pişmiyor ve bence çok lezzetli oluyor.
Sevgiler.

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ