Tel Şehriye Pilavı
Bir süredir kardeşim ders çalışmak için bana geldiği için öğle yemeklerini paylaşabileceğim biri oluyordu yanımda.Ama sınav yaklaştığı için ders çalışmayı bırakınca ben de öğle yemeklerini yine eski usulde olduğu gibi tek başıma yemeğe başladım.
Çocukluğumdan beri kalabalık sofralara alışık olduğumdan yalnız yemek yemek o kadar zor geliyor ki , öğleleri uzun uzadıya sofralar kurmak yerine tek porsiyonluk lezzetler pişirip bilgisayarın karşısına geçip yiyorum ben de.
Tel Şehriye Pilavı da yalnız yenen öğle lezzetlerinden biri...
MALZEMELER ( 1 Kişilik )
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- tuz
- ceviz ( iri dövülmüş )
YAPILIŞI
1 . 1 tatlı kaşığı tereyağını tencerede eritin.
2 . Tel şehriyeleri ekleyerek kavurun.
3 . Şehriyeler kavrulduğunda tuzu ve ı su bardağı sıcak suyu ekleyin.
4 . Şehriyeler suyunu çekerken cevizleri havanda iri dövün veya rondoda iri çekin.
5 . Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın,karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp ,üzerine ceviz serperek servis yapın.
Yorumlar
Sevgilerimle.
Fatoşcum; değerli yorumun için çok çok teşekkür ediyorum.Siten bundan sonra takibimde.
Sevgiler.
hayırlı cumalar,sevgiler canım