Büryan
Her zamanki gibi bir veya iki kişilik yemek yaptığımdan tarifi iki kişiye göre veriyorum.Kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.Güveciniz yoksa borcamda veya başka bir tepside de yapabilirsiniz.
- 1 kase pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 kase sote doğranmış et
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- tuz
YAPILIŞI
1 . Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı ( isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz ve yağın miktarını arttırabilirsiniz,ben genelde yemekleri az yağlı yapmaya çalışıyorum )koyun ,etleri tavada iyice soteleyin.
2 . Etler sotelenirken 1 adet orta boy soğanı yemeklik doğrayın.Yarım çay bardağı sıvı yağı tavaya koyun ve doğradığınız soğanları kavurun.
3 . Pirinçleri yıkayın ve soğanlarla beraber bir müddet kavurun.Tuzunu ilave edin.
4 . Kavurduğunuz pirinç ve soğanı bir güvece alın,üzerine sotelediğiniz etleri serin.Üzerine gelecek kadar sıcak su koyun.
5 . Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Yorumlar
İnan dün akşam tarifi yazarken benim bile tekrar canım istedi.
Sevgiler.
evet evet tarifleri sürekli iki kişilik ver bana kolaylıklar sağla. ellerine sağlık inan çok beğendim. şimdilik sana yapıncada bana afiyet olsun :)
Ellerinize sağlık nefis görünüyor...
sevgiler...
Sevgiler.
Sevgiler.