Spaghetti Carbonara
- 2 kase makarna ( Gerçek tarif spaghetti ile ben pennette lizce kullandım. )
- 2 su bardağı su
- 1 kase sote doğranmış et
- 1 kase parmesan ( ben antep peyniri kullandım)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
1 . 2 su bardağı suyu tencereye koyun,ocağın altını yakın.Yüksek ateşte kaynatın.
2 . Kaynayınca 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı ile 2 kase makarnayı ekleyererk karıştırmak suretiyle yaklaşık 10-15 dk. kadar pişirin.
3 . Makarna pişerken bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve sote doğranmış 1 kase eti ilave edin.Eti karıştırarak iyice soteleyin.Soteleme esnasında arada bir makarnanın suyundan kaşıkla alıp etlerinizin bulunduğu tavaya aktarın.
4 . Etler piştiğinde ve makarnalar suyunu çektiğinde ( ben makarnayı suyunu süzmeden çektiriyorum,siz süzmek isterseniz daha fazla su kayabilirsiniz.) makarnaları etlerin bulunduğu tavaya alarak karıştırın.
5 . 1 yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra makarna ve etlerinizin üzerine ekleyin ve hemen pişmemesi ve her yerine dağılması için hızlıca karıştırın.Parmesan peyniri ( veya başka bir peynir) üzerine serperek karıştırdıktan sonra servis yapın.
Yorumlar
Makarnayı bu şekilde ben de ilk kez yaptım,çok lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim.
Sevgiler.