İşlemeli Yastık & Dekoratif Mumlar

İŞLEMELİ YASTIK



Evde daha önceden aldığım büyük bir parça kumaş vardı.Hem onu değerlendirmek hem de salonuma yeni yastıklar yapmak istiyordum.Hemen nasıl birşey yapacağımı düşünmeye başladım.Ve pullarla,boncuklarla işli yastıklar yapmaya karar verdim.



Renk olarak turkuaz,kahve,krem ve altın renklerini tercih ettim.Aslında salonumda uzun vadede sona erecek bu yastıklarla başlayan bir renk değişimi planlıyordum bu arada.Yastıklar bu değişikliğin ilk adımı oldu.Tamamladıkça diğer detayları da aktarmaya çalışacağım.



Kumaşı elimde hazır bulunan yastığı ölçerek 40 cm.-40 cm. boyutlarında iki kat olacak şekilde kestim.Dergilerden edindiğim desen fikirleri ile oluşturduğum şekli kurşun kalemle kumaş üzerine çizdim.


Çizdiğim deseni farklı renklerde boncuk ve pullarla arzu ettiğim şekilde işledim. İşleme işi bittikten sonra yastık kılıfının kenarlarını dikerek , yastığı içine yerleştirip alt kısımı da dikerek kapattım.



Böylece çok şık bir salon yastığı elde etmiş oldum, bu yapacağım yastıkların ilkiydi,farklı desende 3 yastık daha yapmayı planlıyorum fakat onlar için değişik boncuklar almayı planlıyorum.Diğer yastık kılıflarını da diktiğimde beğeninize sunacağım.

DEKORATİF MUMLAR



Sıcakta balkonda unuttuğum mumum eriyip şekilden şekile girince atmaya kıyamayan ben hemen bu mumla ne yapabilirim diye düşünmeye başladım.Mumu eritip evde bulunan kaplara koyarak yeniden değerlendirebilirim dedim kendi kendime.

Başladım evin içinde erittiğim mumları koyacak materyal bulma aramalarına ,sonunda Ünye'de deniz kenarında topladığım deniz kabukları , bardak takımımdan çatlayan fakat yine atmaya kıyamayıp bir şekilde değerlendiririm diye sakladığım iki bardak ve içerisinde küçük mumlar bulunan fakat mumları biten seramik çilek şeklinde bir kapla,daha önce içinde mum olan ve mumları biten iki küçük teneke kova buldum.

Önce benim şekilden şekle , renkten renge girmiş mumumu bıçakla parçalara ayırdım.BU parçaları benmari usulü ( Bir kaba sıcak su koyup kaynattım,içerisine başka bir kapta duran mumları bu şekilde erittim.) erittim. Daha önce böyle bir şeyi hiç denememiştim,gerçekten çok zevkliymiş.

Erittiğim mumu kalara döktüm.Erimiş mumumun fitilini de çıkararak yeni hazırladığım mumlar için kestim.Ve koyduğum erimiş mum biraz donunca fitillerini yerleştirdim.


Bardakta yaptğım mumun üzerine ve alt kısmına küçük yapraklar koydum , böylece hoş ve şık bir görünüm elde etmiş oldum.


Hazırladığım mumlar kuruduktan sonra her biri yerlerini aldılar.Mumlarla evi dekore etmek gerçekten çok zevkli hele de kendi yaptıklarınızla.

Yorumlar

Haydins dedi ki…
Yastik cok sik olmus.Gule gule kullan..
Hobi Sepeti dedi ki…
Haydins ; çok teşekkür ederim.
Sevgiler.
Unknown dedi ki…
Pınar'cım tek kelimeyle MUHTEŞEMSİN,iyi günlerde kullan,öptüm...
Hobi Sepeti dedi ki…
Deryacım güzel iltifatın için çok teşekkür ederim canım,kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Sevgiler.
Unknown dedi ki…
boncuk işlemen çok güzel olmuş ,mum yapımıda çok zevkli olsa gerek eline sağlık iyi günlerde kullan.sevgiler

Popüler Yayınlar