Kabak Çorbası


Daha önce hiç kabak çorbası yapmayı denememiştim.Babaannemin bir arkadaşı olan Sümer teyzeden duymuştum içerisine süt koyarak kabak çorbası yaptığını.Aklıma geldi kabak çorbası yapmak,sağlıklı bir sebze çorbası diye düşündüm.
İnternette aramaya başladım kabak çorbası tariflerini , netten bulduğum tarifleri harmanlayıp kendi fikrimi de işin içine katarak güzel bir kabak çorbası yapmaya çalıştım.
MALZEMELER
  • 2 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı mısırözü yağı
  • 1.5 su bardağı süt ( soğuk )
  • 3 su bardağ su ( soğuk )
  • dereotu
  • tuz

YAPILIŞI

1 . Kabakların dışlarını soyup rendeleyin.

2 . Tencereye yarım çay bardağı mısırözü yağını ve 1 yemek kaşığı unu ekleyerek , unu iyice kavurun.

3 . Un kavrulduğunda ocağın altını kapatıp yavaş yavaş sütü ekleyin,bir yandan da iyice karıştırın.Ocağın altını tekrar yakın,hem karıştırıp hem suyunu eklemeye devam edin.

4 . Kaynayınca rendelemiş olduğunuz kabakları ekleyin.Kabaklarla beraber 5-10 dk. kadar daha kabaklar pişinceye kadar kaynatın.

5 . Kabaklar piştiğinde tuzunu ekleyin.Çorbayı mikserle çırpın.Üzerine ince doğranmış dereotu serperek servis yapın.

Yorumlar

SOFRAM dedi ki…
Merhaba canım, nefis bir çorba, dereotuyla da harika olmuştur. Hiç içmedim ama mutlaka deneyeceğim kabağın herşeyini çok severim, ellerinize sağlık, sevgilerimle...
Haydins dedi ki…
Ablamda yapardi kabakli corba ama ablaminki bariz yesil olurdu.Kabagimi fazla koyuyordu acaba??
Kendisi yesil sever , bizde dalga gecmistik ilk yedigimizde corbasi bilem yesil diye :)
Ellerinize saglik..
iremlemekanlar dedi ki…
Selam sizin notunuzu sitemde görünce bakım dedim iyikide yorum yazmışınız bana inanılmaz lezzetli gözüken bir sofrayla karşılaştım ayrıca vitaminli öncelikle tarçınlı kurabiyeyi yapmaya çalışacam,kabak çorbası inanılmaz güzel duruyor ilk defa gördüm ellerine saglık bundan sonra size sürekli misafirim sevgilerle bende 27 yaşındayım yani yaşıtız bunada çok sevindim :) iremlemekanlar
Hobi Sepeti dedi ki…
Sofram ; çok teşekkür ederim.Kabak çorbası benim de ilk kez denediğim bir çorba.Kremalı veya sütlü çorbaların tadını seviyorsanız beğenebileceğiniz bir tad.
Sevgiler.

Haydins ; heralde kabağı biraz fazla diye yeşil olmuştur.Benimki de yeşile çalıyor ama bariz yeşil olmadı,belki sütle yapmadığı içindir.Süt beyazlık verdi çünkü.
Sevgiler.

İremcim; çok çok teşekkür ederim canım.Yaşıt olmamıza çok sevindim.Her zaman ziyaretini beklerim ,ben de her zaman seni ziyarete gelicem.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar