Tarçınlı Kurabiye



Kaş 'da bir kafede kahvenin yanına getirdikleri ev yapımı Tarçınlı Kurabiyelerden bahsetmiştim daha önce. Kandilin olduğu gün yine birden ilham geldi,hadi dedim kalkıp şu kurabiyeleri yapmayı deneyeyim.

Kurabiyeleri yediklerimin lezzetine göre içine ne koyabileceğimi hayal ederek yaptım.Tam fırından çıkartıyordum ki arkadaşım aradı,sana çaya geliyoruz diye. Ne zaman kurabiye yapsam şansına arar taze kurabiyeleri yeriz birlikte. Yine öyle oldu, annesiyle birlikte bana geldiler.Evin her tarafı mis gibi tarçın kokuyordu.Ben tarçın kokusuyla kurabiyeye yemeden doydum zaten.

Tam da etkinliğin amacına uygun olan akşamüstü sohbetine gelen sevgili arkadaşım Meltem ve annesiyle paylaştığım bu mis kokulu tarçınlı kurabiyeleri sevgili Huriye'nin ev sahipliğini yaptığı P.D.Ç.S.E.-26 ' ya göndermek istiyorum.


Akşam da annemlere kandillik giderken kurabiyeleri gongolun içine yerleştirip üzerini de mavi bir tülle sarıp bağladım.Annemler söz çikolatası mı getirdin diye dalga geçtiler hatta. Ama çayın yanında afiyetle yediler.



MALZEMELER

  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 50 gr. tereyağı ( eritilmiş )
  • 50 gr. margarin ( eritilmiş )
  • Çeyrek ( 1/4 ) su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı süt ( soğuk )

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

1 . Tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek iyice yoğurun.

2 .Yoğurduğunuz yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayın.Yağlamış olduğunuz tepsiye dizin.

3 . Önceden ısıttığınız 150 dereceli fırında 50-60 dk. kadar pişirin. ( Kendi fırınınızın ayarına göre dereceyi ve süreyi üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde ayarlayabilirsiniz. )

4 . İçini çekmesi için fırını kapattıktan sonra içinde 5 dk. kadar dinlendirin.

5 . 1 yemek kaşığı tarçın ve 1,5 yemek kaşığı pudra şekerini derin bir kapta karıştırın.

6 . Fırından çıkarmış olduğunuz kurabiyelerinizi bu karışıma iyice bulayarak servis yapın.

Yorumlar

Birsel ve İrem dedi ki…
Merhaba. Kurabiyeler nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
zarpandit dedi ki…
merhaba canım :)

linklerime ekleyecegim seni..
paketleme fikrin cok hosuma gittii..ee becerikli hanımın hali başka:)
Hobi Sepeti dedi ki…
Birselcim teşekkür ederim canım,senin marifetlerin yanında benimkilerin lafı edilmez ama,verdiğin tarifleri okumaya yetişemiyorum inan ki.
Sevgiler.

Gökçeciğim;ben de seni hemen linklerime ekliyorum.Değerli yorumun için teşekkür ediyorum canım.
Sevgiler.
Unknown dedi ki…
tarçın bambaşka bir lezzet kurabiyede nefis görünüyorlar inan eline sağlık sevgiler ziyaretin için teşekkkürler
Ferhanca dedi ki…
Merhbalar iadeyi ziyeret geldim.
Ne güzel bir kurabiye ellerinize sağlık.ben de bu tarif enteresan buldum deftreiem yazıyorum hemen sevgiler.her zamn beklerim turrflr yapılınca haberim olur inşllah..sevgiler.
Hobi Sepeti dedi ki…
Düşlerimin İncisi; canım çok teşekkür ederim,tarçın gerçekten de harika aroması ve kokusu olan birşey.İnanırmısın evimin içi iki gün tarçın koktu bu kurabiyeleri yaptıktan sonra.
Sevgiler.

Ferhancım; iadeyi ziyaretin için çok teşekkürler.İnternette bloglar arasında hergün bir sürü tarfi görüyorum ama bazıları dikkatimi çekiyor hemen defterime not ediyorum denemek üzere.Dener denemez sana haber verip yorumlarını alıcam merak etme.
Sevgiler.
Unknown dedi ki…
Pınar'cım iyi akşamlar nazik davetin için gerçekten çok teşekkür ederim,elimden geldiğince sevdiğim her şeyi sizlerle paylaşmak için burdayım,her zaman beklerim öpüyorum
kelebeklisaniyeler dedi ki…
Canim merhaba,ellerine saglik kurabiyeler harika görünüyor,mis gibi,çayin yanina çok iyi gider,nefiis. Etkinlige katildigin için çok tesekkür ediyorum,etkinlik bu pazar günü son buluyor,yine beklerim,sevgiler canim.

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0
iremlemekanlar dedi ki…
Pınar hanım kardeşime yaptıgınız yorum ve dilekleriniz ayrıca çok çok teşekkür ederim çok mutlu oldum bundan sonra blog arkadaşımsınız ayrıca sitenizi çok begendim ankaradan sevgilerleee iremlemekanlar
Hobi Sepeti dedi ki…
Deryacım ; iadeyi ziyaretin için ben teşekkür ederim.

Huriyecim; teşekkür ederim.Bu sabah aniden uyandım ve eyvah dedim "Tarçınlı Kurabiye tarifi için Huriye'ye yorum bırakmayı unuttum" ki o sırada bloğunu açıp kendi tarifimi görünce yorum bıraktığımı hatırladım.
Sevgiler.

İremcim; çok teşekkür ederim öncelikle.Seninle blog arkadaşı olmaktan mutluluk duyarım canım.
Sevgiler.
Betül KAVAL dedi ki…
BİR ARKADAŞTA YEMİŞTİM BU KURABİYELERDEN ÇOK HOŞUMA GİTMİŞTİ. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYORLAR..
TARÇININ YAKIŞMADIĞI LEZZET VARMIDIR Kİ ZATEN?..

SEVGİLER
Hobi Sepeti dedi ki…
Betülcüm teşekkür ederim.Tarçın bence de pek çok şeye çok yakışıyor.
Sevgiler.
Adsız dedi ki…
tarçına ben de bayılıyorum.diyet zamanı biraz yoğurt üstüne filan koyunca tatlı yiyoruş hissi uyandırıyor ve bastırıyoruz tatlı krizini süpper oluyor(du):)kurabiyeler de çok güzel olmuş..canım örgülü bloguma linklerime ekliyorum..
Hobi Sepeti dedi ki…
Yosuncum ; ben de oldum olası sütü pek içemem,sıcak sütün üzerine tarçın serperek içebiliyorum ancak.Yoğurtta olduğu gibi tatlı yiyormuş hissi yaratıyor.
Ben de seni ekliyorum hemen sevdiğim siteler.
Sevgiler...
ellerine sağlık hayatım harika görünüyor..sevgiler
pelince dedi ki…
Kurabiyeler harika olmuş,bir tane aldım bile:)
Ellerine sağlık..

Popüler Yayınlar