Balkonda Bitki Yetiştirmek


Uzun zamandır balkonumda bitki yetiştirmek istiyordum.Bir tohumun fide haline geldiğini görmek,sonrasında kendi ellerinde yetiştirdiğin meyvesini yemek veya bir çiçeğin açtığını görmek insana mutluluk veriyor.
Öncelikle balkonunuza uygun boyutta saksılar almakla başlayabilirsiniz işe.Daha sonra saksınızın içine koymak üzere bitki toprağı alın.Bitki toğrağını bahçe malzemeleri satan tüm marketlerde bulabilirsiniz.Yine çeşitli çiçek tohumları ile maydanoz tohumunu da bu tarz marketlerden elde edebilirsiniz.
Bu aylarda halk pazarlarında sebze fideleri satılıyor.Nisan ayı fide ekimi için oldukça uygun bir zaman,böylelikle sebzeleriniz yaza hazır olacaklar.Saksınızı aldığınız bitki toprağını elinizle toprağı havalandırarak doldurun.

Maydonoz Ekimi için;

Toprağın üzerine maydanoz tohumlarını serpin.Üzerini biraz daha toprakla örtüp hafifçe bastırın.Daha sonra sulayın.Maydonoz tohumlarının çıkması yaklaşık 30-40 günü bulacaktır.Siz sabırla her gün sulamaya devam edin.Yaza salatalarınızda kullanabileceğiniz doğal ve tazecik maydanozlar elde edeceksiniz.

Domates ve Biber Ekimi için;

Aldığınız domates ve biber fideleri için bir çubuk yardımıyla delikler açın ve açtığınız deliklere fideleri yerleştirerek toprak ile üzerini hafifçe bastırarak sabitleyin.Her gün sulayın.Kendi balkonunuzda organik besinler elde etmenin keyfini çıkarın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar