3 Nisan 2008 Perşembe

Bulgur Pilavı

Akşam için yemeğiniz yoksa, acele birşeyler hazırlamanız gerekiyorsa hemen pişirin bir bulgur pilavı olsun bitsin.

Hem yapması kolay hem lezzetli : )

MALZEMELER ( 2-4 kişilik )
  • 250 gr. pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Acıka ( yoksa salça ,mevsimi ise küp küp domates)
  • 2 çay kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı mısırözü yağı

YAPILIŞI

  1. Bulguru ayıklayın,yıkayın.
  2. Soğanları küp küp doğrayın.Yağı ve soğanları tencereye koyun.Pembeleşene kadar kavurun.Acıkayı ekleyin. ( Acıka tuzlu olduğundan ayrıca tuz eklemenize gerek yok,eğer salça veya domates koyacaksanız 2 çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. )
  3. Bulguru ekleyin.Soğanlarla birlikte 5-10 dk kavurun.
  4. Bulgurların üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  5. Kaynayınca altını kısın,suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
  6. Üzerine nane serpin karıştırmadan kapağı tekrar kapatın,demlendirmeye bırakın.
  7. 5-10 dk. dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ