Bulgur Pilavı
Akşam için yemeğiniz yoksa, acele birşeyler hazırlamanız gerekiyorsa hemen pişirin bir bulgur pilavı olsun bitsin.
Hem yapması kolay hem lezzetli : )
MALZEMELER ( 2-4 kişilik )
Hem yapması kolay hem lezzetli : )
MALZEMELER ( 2-4 kişilik )
- 250 gr. pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Acıka ( yoksa salça ,mevsimi ise küp küp domates)
- 2 çay kaşığı nane
- Yarım çay bardağı mısırözü yağı
YAPILIŞI
- Bulguru ayıklayın,yıkayın.
- Soğanları küp küp doğrayın.Yağı ve soğanları tencereye koyun.Pembeleşene kadar kavurun.Acıkayı ekleyin. ( Acıka tuzlu olduğundan ayrıca tuz eklemenize gerek yok,eğer salça veya domates koyacaksanız 2 çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. )
- Bulguru ekleyin.Soğanlarla birlikte 5-10 dk kavurun.
- Bulgurların üzerini örtecek kadar su ekleyin.
- Kaynayınca altını kısın,suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın.
- Üzerine nane serpin karıştırmadan kapağı tekrar kapatın,demlendirmeye bırakın.
- 5-10 dk. dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapabilirsiniz.
Yorumlar