Annemlerin Bahçe

Havalar ısınınca annemlerin bahçede oturma zamanı gelmiş oldu.Annemlerin masalarını koyup çay içtiği çiçek bahçesinin üstünde dut ağaçlarından biri olunca bütün bahçe yere düşen dutlarla pislendi.


Önce işe dutu silkeyerek üzerindeki olgun dutların yerlere düşmesini engellemekle başladık.Bütün saksıları temizledik,bahçe duvarlarını kireç ile boyadık.Yeşilliklerin arasındaki bembeyaz duvarların görüntüsü harika oldu.






Temizlediğimiz saksıları bahçe duvarları üzerindeki setlere yerleştirdik.Boş olan saksılara annemle yetiştirdiğimiz çiçek fideleri ile küçük süs biberlerden ektik.Onları da yine setlere yerleştirdik.


En son masamızla sandalyelerimizi de temizleyip bahçeye yerleştirdikten sonra bahçe çay saatleri ve akşam sıcaktan yanan evden dışarı çıkıp nefes almak ,sohbetler yapmak için hazır hale geldi. Bir yanda Körfez'in manzarası, bir yanda birbirinden güzel ağaçlar çiçekler arasında olan bahçemizde böylelikle sezonu açmış olduk.

Yorumlar

SOFRAM dedi ki…
Ne güzel bir bahçesi var annenlerin.Hele de o dutlar bir harika, canım yeter ki dut olsun, çarşıdan alamadığım tek şey, yıkanınca tadı kalmıyor çünkü,dutu dalından yemek bir başka. Benim çocukluğumda da köyümüzde o kadar çok dut ağacımız vardı ki, olmaya başladımı her yer dut olurdu,nerdeyse hergün pekmez yapılırdı, şimdi nerede o pekmezlerin tadı...Ah ah canım ne güzel günlerdi onlar, anılarımı canlandırdın...Güzel paylaşımın için teşekkürler, görüşmek üzere sevgilerimle...
hayırlı,huzurlu cumalar...sevgiler canım
Hobi Sepeti dedi ki…
Sofram; dut sevenler sanıyorum bu resimleri görünce hem beğeniyor hem de dut özlemlerini hatırladıklarından yakınlarında da dut ağacı yoksa biraz üzülüyorlar.
Ben de böyle hasret kalanların yazılarını görünce biraz üzülüp pişman da oldum aslında ama bu güzellikleri de paylaşmadan edemedim.
Dut dalından yenilecek meyvelerden, dediğiniz gibi çarşıdan alınanın tadı aynı olmuyor.

Sevgiler.

Popüler Yayınlar