Büryan

Büryanı bizim çocukluğumuzda babaannem yapardı , o zamanlar çocuk olduğumdan pek fazla beğenmezdim açıkcası.Son zamanlarda soğan kavrularak yapılan iç pilavlar tek başına bile çok hoşuma gitmeye başladı.Maksat pilavı soğan kavurarak yapmak olunca aklıma büryan yapmak geldi.


Tabi tarifi aslında tam olarak hatırlayamıyorum.Benim için eskilerde kalan uzun zamandır da yemediğim bir lezzet.Düşündüm içinde neler olabilir diye,hatırladığım kadarıyla bir büryan yapmaya çalıştım.Fakat babaannemin yaptığında sanırım domates de vardı çünkü rengi kırmızıya dönük oluyordu,ben domates koymak istemediğim için bu şekilde yaptım,gerçekten çok lezzetli oldu.

Her zamanki gibi bir veya iki kişilik yemek yaptığımdan tarifi iki kişiye göre veriyorum.Kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.Güveciniz yoksa borcamda veya başka bir tepside de yapabilirsiniz.

MALZEMELER ( İki Kişilik )
  • 1 kase pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kase sote doğranmış et
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • tuz

YAPILIŞI

1 . Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı ( isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz ve yağın miktarını arttırabilirsiniz,ben genelde yemekleri az yağlı yapmaya çalışıyorum )koyun ,etleri tavada iyice soteleyin.

2 . Etler sotelenirken 1 adet orta boy soğanı yemeklik doğrayın.Yarım çay bardağı sıvı yağı tavaya koyun ve doğradığınız soğanları kavurun.

3 . Pirinçleri yıkayın ve soğanlarla beraber bir müddet kavurun.Tuzunu ilave edin.


4 . Kavurduğunuz pirinç ve soğanı bir güvece alın,üzerine sotelediğiniz etleri serin.Üzerine gelecek kadar sıcak su koyun.

5 . Güveçlerin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
canım ellerine sağlık.çok değişik olmuş.çok da pratikmiş.paylaştığın için teşekkürler..çekiciliğine iyice kapılmadan çıkayım bari:)bu arada öğle yemeği menüsü belli oldu:)
Hobi Sepeti dedi ki…
Çok teşekkür ederim.Gerçek tarif böyle mi emin değilim ben içimden geldiği gibi yaptım ama gerçekten pratik ve lezzetli bir yemek oldu.
İnan dün akşam tarifi yazarken benim bile tekrar canım istedi.
Sevgiler.
sadiye dedi ki…
canım ya bu yemek ne güzel böyle kesinlikle deneyeceğime emin olabilirsin çok güzel görünüyor. ben borcamda yapiym bari.
evet evet tarifleri sürekli iki kişilik ver bana kolaylıklar sağla. ellerine sağlık inan çok beğendim. şimdilik sana yapıncada bana afiyet olsun :)
ab-ı hayat dedi ki…
Merhaba,


Ellerinize sağlık nefis görünüyor...



sevgiler...
Hobi Sepeti dedi ki…
Sadiyecim ; yemek gerçekten lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim.Biz evde iki kişi olunca tarifler de öyle oluyor.Yemeği taze taze yemekten hoşlandığım için genelde tek öğünlük yapıyorum.Genelde bulduğum tarifleri de malzemeleri yarıya düşürerek yaptığım için iki kişilik aileler tariflerimi zorlanmadan uygulayabilirler.
Sevgiler.
Hobi Sepeti dedi ki…
Ab-ı Hayat; değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar