İdil'in Örgü Kolleksiyonu


Sevgili arkadaşım Meltem'in sevimli mi sevimli tatlı mı tatlı kızı İdil'in gardolabını ziyaret edince birbirinden güzel bu el emeği örgüleri görüntülemeden edemedim.



Minik İdil'in öyle mankenlerden altta kalır yanı da yok hani.Annesi de zevkli biri olunca böyle şık bir kolleksiyon ortaya çıkıyor.


Aslında bebeklere yapılan alışverişler anne karnında ,hatta bazen daha hayallerdeyken başlıyor sanıyorum.Fakat bu güzel cicili bicili kıyafetleri görüp de heveslenmemek almamak ya da örmemek çok zor hakikaten.Her şeyin küçüğü güzel derler ya o mini mini kıyafetlere de insan dayanamıyor canım.
















Beyaz elbiseyi İdil Hanım'ın ananesi tığ ile örmüş.Sıcakyaz günlerinde kız çocukları için oldukça şık bir elbise.Züleyha teyzenin ellerine sağlık ben bayıldım.
















Örgü battaniyeler bebekler için çok kullanışlı oluyor.Ben İdil için yünden bir battaniye örmüştüm.


Meltem'le annesinin hünerli ellerinden çıkan bu battaniye merserize ipten örülmüş.Beyaz kısımlar şiş ile haroşa,motifler farklı renklerde tığla yapılıp birleştiriliyor. Erkek çocukları için de mavi tonlarıyla yapılabilir.

















İdil'in minik örgü ayakkabılarını Meltem'in bir arkadaşı tığ ile örmüş.Bu şirin ayakkabıların tığla önce tabanını sonra da üst kısmını örüyorsunuz.Yine tığla bağcık kısmını yapıp bir inci düğme dikerek tamamlıyorsunuz.















Çok sade ve güzel bir bebek yeleği. Bebek hediyesi olarak örülebilir.















İdil'in ayakkabı kolleksiyonu şimdiden böyle olursa ilerde ne olur düşünemiyorum.Ama minik ayaklara da ne giyse yakışıyor yani.
















Meltem'in ananesinin ördüğü içli dışlı birtakım.Bu güzel elbisenin üzerine alınan bir de bolerosu var.















Kuruveze gelen merserize ipten yapılmış şık bir yelek.





















Şirin tulum sevgili ananenin eseri. Ananeler babaneler marifetli olunca bebekler şanslı oluyor.


















Hırka ile içli dışlı şık bir takım. Merserize iple örülmüş.

















İster sıcak günlerde tek giydirin, isterseniz serin yaz akşamlarında hırkasıyla birlikte.






















Sevgili İdil'e Pınar teyzesinin hediyesi .Minik toplar tığ ile yapılıyor.İnci düğmeler ve fırfırla yaka ve kol kısımları süslenerek kız bebeklere yakışır bir şıklıpa ulaşılmış oluyor.

Yorumlar

Hobi Sepeti dedi ki…
Hülya'cım bu güzel davetin için çok teşekkür ederim.Hemen etkinlik için kollarımı sıvıyorum ve en kısa zamanda tariflerimi gönderiyorum.
Sevgiler.
Pınar.

Popüler Yayınlar