İzmit'te Dolu Yağdı


Pazar günü sabahtan hava günlük güneşlik olunca öğleden sonra kendimizi dışarıda buluverdik.Tam arkadaşlarla buluştuk,Sapanca tarafına mı gitsek diye düşünürken bir anda hava kapandı ,rüzgar esmeye başladı.Yanımızda bir de arkadaşımın bebeği olduğundan olduğumuz yerden ayrılma fikrinden vazgeçerek,yağmura yakalanmadan kapalı bir yere sığınmanın mantıklı olacağını düşünerek kendimizi hemen bir restauranta attık.

Biz içeri girer girmez rüzgar daha da hızını arttırdı ve şiddetli bir yağmur derken dolu yağmaya başladı.Kafelerin önünde dışarıda oturan,mağazaların arasında çocuklarıyla gezen insanlar; bu aniden geliveren yağışın karşısında çil yavrusu gibi dağıldılar.İki dakika içerisinde dışarıda tek bir insan bile kalmamıştı.Herkes mağazalara veya yeme-içme yerlerine sığındı.


Biz dolu başlamadan kapalı bir mekana geçebilen şanslı kişilerden olarak oturduğumuz yerden dışarıda yaşananları izlemeye koyulduk.Bir yandan da bulunduğumuz yerden bir süre uzaklaşamayacağımızı düşünerek yemeğimizi orada yemeğe karar verdik.




Yemekler oldukça lezzetliydi.Daha önce denemediğim bir lezzet olan Güveçte Yörük Kavurma oldukça ihtişamlıydı.İçerisinde kuşbası et,küp şeklinde doğranmış domates,biber,pastırma vardı ve üzerine kaşar peyniri serpilmişti.Güveçte Köfte ise özel domates sosuyla farklı ve denenebilir bir lezzetti.

Yağmur diner dinmez kendimizi yine mağazaları gezerken bulduk.Ama iyi ki daha erken davranıp Sapanca tarafına gitmemişiz,daha sonra öğrendiğime göre dolu nedeniyle Sapanca-İzmit yolunda araçlar trafikte devam edemeyip kenara çekmek zorunda kalmışlar.

Yağmur çamur derken yine de dostlarla geçirilen güzel bir tatil günü oldu.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
merhaba pınar.gerçekten de ne olacağı belli olmuyor.geçen gece fırtına ile uyandık yıldırımlar gökgürültüleri bir yağmur..nolduğumuzu şaşırdık..neyse ki dışarda değilmişsiniz..
Ferkay dedi ki…
Pınar merhaba canım.Ziyaretin ve yorumuna teşekkür ederim Çok hoş bir siten var.Dekorasyon benimde çok ilgimi çeker. Sevgilerimle.
Hobi Sepeti dedi ki…
Yosun;haklısın canım küresel ısınma,mevsimler değişiyo derken ne zaman dolu yağacak ne zaman güneş açacak bilemez olduk.Ziyaretin ve değerli yorumun için teşekkürler.
Sevgiler.

Feray abla desem daha doğru olur heralde.Ben de senin sitenin takipçisiyim bundan sonra.Dekorasyona benim de çok merakım var özellikle kendim yeni birşeyler yaratmayı seviyorum.Ziyaretin ve değerli yorumun için çok teşekkürler.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar