Karadutun Faydaları

Annemlerin bahçesinde iki büyük dut ağacı var.Bizim çocukluğumuz o ağaçlarda geçti.Ağacın ortadan ikiye ayrılan büyük dallarından bir tarafı birimizin diğer tarafı da öbürümüzün evi olurdu,ağacın tepesinde evcilik oynardık.


Rahmetli dedem sağken dut sepetlerine ağacın en yukarılarından iri iri tutları toplar,her zaman dut zamanını bekleyen dedemin mudavimi olan müşterilerine satardı.Belli aralıklarla da hepimiz bir araya gelir,ağacın altına bez bir tente tutar,dedem de ağaçtan ulaşamadığı yerlerdeki dutları silkelerdi.Tepsi tepsi dutları bütün mahalledeki komşulara dağıtırdık.



Dedem vefat ettikten sonra evde ağaca çıkan kimse kalmadı.Ben bir de teyzem her geldiğimizde mutlaka ağaca çıkıp dut toplarız.Geçen hafta da teyzem ağaca çıkıp sepetle dut topladı.Sonra da ağaçta yetişemediği dalları silkeledi,biz de babaannem,annem, ben ve teyzemin küçük kızı ile aşağıda tente tuttuk,tepsi tepsi dutları mahalledeki komşulara dağıttık.


Biz böyle bir nimeti bahçemizde bulduğumuz için çok şanslıyız.Karadutun faydaları saymakla bitmez,hele olgun dutları yediğinizde sanki şerbetli bir tatlı yiyormuş gibi oluyorsunuz.

Karadutun Faydaları

* Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir
* Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir
* Kanı temizler anemi hastalarına tavsiye edilir
* Kan basıncını düşürür
* Sindirim sistemi kronik hastalığına faydalı
* Mide salgılarını arttırır
* Sindirimi sistemini düzenler
* Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar
* Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir
* Uykusuzluğa iyi gelir.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
pınarcığım günaydın canım..ben de çok severim karadutu faydalarını öğrenmem d iyi oldu şimdi.güneşte kuruttum biraz.kurusuda çok güzel oluyor.bahçedeki çiçeklere de bayldım:)güzel sohbetler dilerim bahçenizde..
Jasminskager dedi ki…
AH ah siz ne yaptiniz boyle ben zaten haftalardir dut krizine girdim.Danimarka'da nereden bulayim ben simdi.Benim yerimede yiyin ne olur doya doya bende beklerim canim hoscakal.
Hobi Sepeti dedi ki…
Yosuncum sana da günaydın.Aynen ben de çok seviyorum karadutu,çok lezzetli bir meyve.Kurusunun hazırını da almak istiyordum ama kurusunun aynı faydaları var mı bilemedim.
Sevgiler.

Tubacım; valla böyle olacağını bilsem inan yayınlamazdım yazıyı çok üzüldüm şimdi.Kargoyla geliyosa göndereyim sana napim.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar