Spaghetti Carbonara


Aslı Spaghetti ile olan benim "pennette lizce" yle yaptığım bu tarifin yapılışını Martha Stewart'ın programında izledim. Yemeği ünlü bir italyan restauranının şefi yaptı ve restaurantın neredeyse en pahalı yemeklerinden biri olduğunu söyledi.


Onlar bu restaurantta makarnalarını elbette ki kendileri yapıyorlar ve bazı makarnaları taze bazılarını ise kurutulmuş olarak kullanıyorlar.Aslında Türk Mutfağı'nın dışındaki yemekleri çok tercih etmem fakat bu şekilde yapılan makarnanın inanılmaz lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

Ben bazı malzemeler bulunmadığından onların yerine elimde olanları kullandım ve iki kişilik yaptım.Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.Eğer benim gibi makarnayı soslarla tatlandırmaktan hoşlanıyorsanız bu tarifi mutlaka ama mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
  • 2 kase makarna ( Gerçek tarif spaghetti ile ben pennette lizce kullandım. )
  • 2 su bardağı su
  • 1 kase sote doğranmış et
  • 1 kase parmesan ( ben antep peyniri kullandım)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

1 . 2 su bardağı suyu tencereye koyun,ocağın altını yakın.Yüksek ateşte kaynatın.

2 . Kaynayınca 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı ile 2 kase makarnayı ekleyererk karıştırmak suretiyle yaklaşık 10-15 dk. kadar pişirin.


3 . Makarna pişerken bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve sote doğranmış 1 kase eti ilave edin.Eti karıştırarak iyice soteleyin.Soteleme esnasında arada bir makarnanın suyundan kaşıkla alıp etlerinizin bulunduğu tavaya aktarın.



4 . Etler piştiğinde ve makarnalar suyunu çektiğinde ( ben makarnayı suyunu süzmeden çektiriyorum,siz süzmek isterseniz daha fazla su kayabilirsiniz.) makarnaları etlerin bulunduğu tavaya alarak karıştırın.


5 . 1 yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra makarna ve etlerinizin üzerine ekleyin ve hemen pişmemesi ve her yerine dağılması için hızlıca karıştırın.Parmesan peyniri ( veya başka bir peynir) üzerine serperek karıştırdıktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
canım bu değişiklik çoook güzel olmuş:))site açılınca birden yanlış yere geldim sandım:)))makarna çok değişik olmuş böyle hiç yapmamaıştım ellerine sağlık...
Hobi Sepeti dedi ki…
Çok teşekkür ederim canım,bu değişiklikte eşimin emeği çok geçti sağolsun.
Makarnayı bu şekilde ben de ilk kez yaptım,çok lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim.
Sevgiler.

Popüler Yayınlar