Çatlak Kurabiye


Babanemin günü için halam harika bir kurabiye yaptı.Güne gelen hanımlar kurabiyeye bayıldılar,hatta herkes tarifini istedi.Elbette ben de bu ağızda dağılan hem görünüşü hem de tadı güzel olan kurabiyelerin tarifini hemen alarak sitede yayınlamadan edemezdim.
Halamın ellerine sağlık!

MALZEMELER
  • 250 gr. margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4,5 su bardağı un
  • 2-3 tatlı kaşığı haşhaş

YAPILIŞI

  1. Bir kapta margarini eritin.Biraz soğumasını bekleyin.Yarım çay bardağı sıvı yağ ile karıştırın.
  2. 4,5 su bardağı unu,1 su bardağı pudra şekerini,2-3 tatlı kaşığı haşhaşı ve margarin-sıvı yağ karışımını bir kaba koyup ,tüm malzemeler iyice birbirine geçene kadar yoğurun.(Hamuru bir bütün haline getirmekte zorlanırsanız elinize biraz sıvı yağ dökerek yoğurabilirsiniz.)
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Kopardığınız parçaları avucunuzun içinde yuvarlatın,ortasına parmağınızla bastırarar ufak bir çukur oluşturun.
  4. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış ( kurabiyelerinizi şekillendirmeye başlamadan önce fırını ısıtmaya başlayabilirsiniz ) 130 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dk. kurabiyeler kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirin.
  6. Fırını kapattıktan sonra kurabiyeleri 5-10 dk. sıcak fırında dinlendirin.
  7. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.Soğuyunca çukur olan kısımlara istediğiniz bir marmelatı doldururarak servis yapın.

Yorumlar

NATUREL dedi ki…
Pınar, gerçekten çoklezzetli gözüküyor.Hiç duymamıştım bu kurabiyeyi.kesinlike deneyeceğim.seninde eline sağlık:)..daha nice tariflerini bekliyorum...

Popüler Yayınlar