24 Mayıs 2008 Cumartesi

Çilekli Turta


İçerisinde çilek olan herşey her zaman hoşuma gitmiştir.Aramıza kısa bir zaman önce katılan Pınar teyzesi ve Serkan amcasının elini öpmeye gelen Hasan Efe için her zaman yaptığım elmalısının yerine çileklisini denemeye karar verdim.
Hasan Efe giderken de yumurta gibi olsun diye yanlarına yumurta vermeyi ihmal etmedim.( Eski geleneklerimize göre kırk uçurmaya gelen bebeklere yumurta gibi sağlıklı olsunlar diye yumurta verilirmiş.)
MALZEMELER
Hamuru için;
  • 2,5 su bardağı un
  • 150 gr. margarin ( oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta ( Sarısı )
  • pudra şekeri

İç Malzemesi;

  • Yarım kilo çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • ceviz veya fındık ( isteğe göre)

YAPILIŞI

  1. Çilekleri küp küp doğrayın.Bir tencerede şeker ile birlikte 5-10 dk kadar kaynatın.İsterseniz çekilmiş ceviz veya fındık ekleyin.
  2. 2,5 su bardağı unu , 150 gr. oda sıcaklığında margarini ,yarım su bardağı toz şekeri,kabartma tozunu ve 2 yumurtanın sarısını bir kapa koyup yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Elde ettiğiniz hamuru iki parçaya ayırın.Bir parça diğerinden biraz daha fazla olabilir.
  4. Bir borcamı yağlayın.Fazla tuttuğunuz hamuru alt kısıma elinizle açarak yayın.
  5. Üzerine soğumuş olan iç malzemenizi serin.
  6. Kalan hamurunuzla silindir biçiminde çubuklar yaparak kafes şeklinde üzerine yerleştirin.
  7. 180 dereceli fırında 40-45 dk. kadar pişirin.
  8. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ