Patlıcan Sefası
Çok hafif ,lezzetli ve sağlıklı bir yemek oldu,denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
- 1 kg. patlıcan
- 250 gr. kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- kaşar peyniri
- tuz,karabiber.
YAPILIŞI
- Patlıcanları yıkayıp uzun şeritler halinde kesin.
- Izgarada ( ben tost makinesinde yaptım.) veya yağsız tavada iki tarafını güzelce pişirin.
- Bir tavaya yağı koyun.Küp doğradığınız soğanları ekleyin.
- Soğanlar sararınca kıymayı ekleyerek kavurun.
- Biberleri halka şeklinde doğrayın,kıyma ve soğan karışımına ekleyerek 1-2 dk. kavurun.
- Küp küp doğradığınız domatesleri,tuzu ve karabiberi de ekleyip ,karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Bir fırın kabına ızgarada pişirmiş olduğunuz patlıcanları bir sıra dizin,üzerine hazırlamış olduğunuz harcı serin.Bir sıra patlıcan bir sıra harç olacak ve en üstte patlıcanlar olacak şekilde malzemeniz bitene kadar dizin.
- Patlıcanların üzerine şerit halinde kesmiş olduğunuz kaşar peynirlerini dizin.180 derece fırında 60 dk. pişirin.
Yorumlar