27 Mayıs 2008 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasülye


Taze fasülye pişirdiğimde hep annemin pişirdiği taze fasülyenin lezzetine ulaşmaya çalışırım.Bazen aynı tadı tutturduğum oluyor ama genelde herşeyi aynı yapmama rağmen birşey eksik gibi geliyor.
Annem yemeklerinin lezzetli olmasının sırrının sevgisini katmak olduğunu söyler hep.Benim fasülyemin tek eksik yanı annemin sevgisi sanıyorum.
Bu tarifi Lama Mutfakta Annemin Yemekleri etkinliği için gönderiyorum.
MALZEMELER
  • Yarım kilo taze fasülye
  • 4 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz

YAPILIŞI

  1. Fasülyeleri yıkayıp,doğrayın.
  2. 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun.
  3. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri soğanların üzerine ekleyin.
  4. En üste hazırlamış olduğunuz taze fasülyeleri ekledikten sonra,tuzunu,şekerini ve yağını dökün.
  5. Düdüklü tencerede hiç su koymadan kendi suyuyla 15 dk. pişirin.
  6. Soğuduktan sonra servis yapın.

4 yorum:

SİNEM AKIN dedi ki...

keşke dediğin gibi olsa hepsi yarım kalıyor.senin gibi cesaretli olup işi bırakımıyorum ne yazık ki.
bebek geliyomu bebe hırkası falan koymuşsun Fazla uzatmayında efe ile arkadaş olurlar

sevgilerimle

HOBİ SEPETİ dedi ki...

Evet haklısın ,bu gidişle bizim çocuk bütün arkadaşların çoçuklarından küçük olacak zaten.Biz de bekliyoruz hayırlısı.

Ayten dedi ki...

merhaba fasulye tarifinizi kullandim cok lezzetli oldu ellerinize saglik ben de hep annemin fasulyesini tutturmaya calisiyorum yalniz degilsiniz bu noktada:) bisey var bu fasulyede kisiden kisiye piserken degisen ama nedir cozemedim
seygiler

Hobi Sepeti dedi ki...

Aytencim;bu tarifle fasülyeyi tutturmanıza çok sevindim.Dediğin gibi birşey var bu fasülyede,bazen anneminki gibi oluyor bazen de olmuyor.Ben de her zaman aynı tadı yakalayamıyorum.Anne eli değince başka oluyor demek ki.
Ziyaretin ve değerli yorumun için teşekkürler.
Sevgiler.

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ