17 Mayıs 2008 Cumartesi

Mücver



Özellikle kabak dolması yaptığım zamanlarda,kabakların içlerini değerlendirmek için kabak mücveri yaparım.Ama eşim çok sevdiği için kimi zaman dolma yapmasam da mücver soframızda yer bulur.


Yapılışı oldukça kolay olan bu ara sıcağı yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
  • 2 adet kabak
  • 1 yumurta
  • maydanoz
  • dereotu
  • taze soğan
  • nane
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • tuz

YAPILIŞI

  1. 2 adet kabağı rendeleyin.
  2. Bir kabın içine rendelediğiniz kabakları,yeşillikleri,yumurtayı,unu ,tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Biraz akıcı bir kıvamı olacaktır.
  4. Tavaya biraz yağ koyun.Kaşıkla aldığınız harcı tavaya koyarak iki tarafını kızartın.

Hiç yorum yok:

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ