5 Mayıs 2008 Pazartesi

Kıymalı Pide


Kıymalı pidenin hamurunun yapılışı daha önce tarifini verdiğim Ispanaklı Pide ile aynı,yalnızca iç malzemesi farklı.

İç Harcı için;

MALZEMELER
  • 250 gr. kıyma
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz,karabiber.

YAPILIŞI

  1. Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı koyun.
  2. Küp doğramış olduğunuz soğanları ilave edip sararana kadar kavurun.
  3. Kıymayı küçük parçalar halinde ilave edip soğanla birlikte kavurmaya devam edin.
  4. Biberleri halka halka doğrayıp soğan ve kıymaya ekleyin.
  5. Son olarak küp doğranmış domatesleri,tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dk. karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
  6. Hazırlamış olduğunuz iç harcı biraz soğuduktan sonra mayalı hamurunuzun içine yerleştirerek tepsiye dizin.200 derece fırında 30-40 dk. kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

HOBİ SEPETİ & Örgüler - Yemek Tarifleri - Takılar - Gezi - Elişleri - Dekorasyon & HOBİ SEPETİ