Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 24

İnternette gezinirken tesadüfen P.D.Ç.S.E.-24etkinliğinden haberdar olunca ,daha önce yayınladığım fakat inanılmaz lezzetli ağızda dağılan Çatlak Kurabiye tarifini Keyifli Mutfağım için göndermek istedim.
MALZEMELER
- 250 gr. margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4,5 su bardağı un
- 2-3 tatlı kaşığı haşhaş
YAPILIŞI
- Bir kapta margarini eritin.Biraz soğumasını bekleyin.Yarım çay bardağı sıvı yağ ile karıştırın.
- 4,5 su bardağı unu,1 su bardağı pudra şekerini,2-3 tatlı kaşığı haşhaşı ve margarin-sıvı yağ karışımını bir kaba koyup ,tüm malzemeler iyice birbirine geçene kadar yoğurun.(Hamuru bir bütün haline getirmekte zorlanırsanız elinize biraz sıvı yağ dökerek yoğurabilirsiniz.)
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Kopardığınız parçaları avucunuzun içinde yuvarlatın,ortasına parmağınızla bastırarar ufak bir çukur oluşturun.
- Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış ( kurabiyelerinizi şekillendirmeye başlamadan önce fırını ısıtmaya başlayabilirsiniz ) 130 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dk. kurabiyeler kızarmadan beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırını kapattıktan sonra kurabiyeleri 5-10 dk. sıcak fırında dinlendirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Soğuyunca çukur olan kısımlara istediğiniz bir marmelatı doldururarak servis yapın.
Yorumlar
TARİFİN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLERİMLE
Selamlar,sevgiler.
Sevgiler.